GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: “Η Γερμανία μπορεί να γίνει Ιταλία” - Δραματική προειδοποίηση του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ»

Δραματική προειδοποίηση στη γερμανική κυβέρνηση και τους πολίτες της χώρας απευθύνει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ...

Δραματική προειδοποίηση στη γερμανική κυβέρνηση και τους πολίτες της χώρας απευθύνει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου για την αναγκαιότητα πιστής εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων, στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Όπως είπε, ακόμη και στη Γερμανία είναι πιθανές καταστάσεις όπως στην Ιταλία, εξηγώντας ωστόσο ότι για την ώρα αυτό αποτελεί απλώς εικασία και επαναλαμβάνει ότι σε περίπου δύο εβδομάδες θα γνωρίζουμε, εάν τα περιοριστικά μέτρα έχουν αποτέλεσμα.

Δεν θα πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο το σύστημα υγείας να φθάσει τα όριά του, δηλώνει ο κ. Βίλερ σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι οι δυνατότητες του συστήματος είναι ανεπαρκείς, το εάν όμως θα φτάσουμε πραγματικά σε αυτό το σημείο, αποτελεί μόνο εικασία».

Ο Γερμανός επιστήμονας δεν αποκλείει και το «καλό» σενάριο για την Γερμανία, τα νοσοκομεία δηλαδή να φθάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους το Πάσχα (12 Απριλίου), αλλά τα μέτρα που εφαρμόζονται να έχουν αποτέλεσμα και να δούμε εξομάλυνση της επιδημιολογικής καμπύλης. «Το Πάσχα θα γνωρίζουμε ποιο σενάριο θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε», καταλήγει ο κ. Βίλερμ, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται πως σήμερα ανακοινώθηκαν 64 νεκροί και 3.965 νέα κρούσματα στη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση