GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Ουρές στα διόδια της Ελευσίνας - Παρά τις εκκλήσεις οι Αθηναίοι φεύγουν για τα χωριά τους - ΒΙΝΤΕΟ

Αυξημένη είναι από το πρωί της Παρασκευής η κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας με αρκετούς κατοίκους της πρωτεύουσας να αναχωρούν με προορισ...

Αυξημένη είναι από το πρωί της Παρασκευής η κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας με αρκετούς κατοίκους της πρωτεύουσας να αναχωρούν με προορισμό στα χωριά τους. Παρά τις εκκλήσεις της Κυβέρνησης και των λοιμωξιολόγων να μείνουμε σπίτι, αρκετοί δεν συμμορφώνονται και βλέπουν το προσεχές Σαββατοκύριακο ως μία καλή ευκαιρία για απόδραση, πράγμα που βοηθά, ωστόσο, στη διασπορά του κορονοϊού σε περιοχές, όπου οι υποδομές Υγείας είναι προβληματικές.
Να θυμίσουμε πως στο χθεσινό του μήνυμα ο Πρωθυπουργός επισήμανε πως το προσεχές Σαββατοκύριακο είναι κρίσιμο. «Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη. Αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε!», ήταν χαρακτηριστικά η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Μένουμε στο σπίτι και διαβάζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες, επικοινωνούμε με τους δικούς μας, αυτούς που αγαπάμε. Πάμε για έναν περίπατο ή για τρέξιμο μόνοι», είχε πει ακόμη ο Πρωθυπουργός και προσέθεσε: «Και σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε τις συναθροίσεις. Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Και κάτι τελευταίο. Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα και αποστάσεις. Όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί».
Δείτε το βίντεο από τον Alpha:

Έκκληση στους πολίτες να μην πηγαίνουν στα χωριά τους και παραμείνουν στο σπίτι απηύθυνε εκ νέου ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.  "Θέλω να απευθύνω ένα πολύ ισχυρό κάλεσμα, μια παράκληση προς όλους:δεν πρέπει να μετακινούμαστε,πρέπει να μένουμε κυρίως μέσα στο σπίτι και ιδίως δεν πρέπει να πηγαίνουμε στα χωριά απ' όπου είναι η καταγωγή του καθενός διότι εκεί επιβαρύνουμε πολλαπλά την κατάσταση" έγραψε στο Τwitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση