GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ληστές ΑΤΜ ντυμένοι… Τζόκερ - Πώς τους πρόδωσε ένα σάντουιτς με γύρο

Στην επ' αυτοφώρω σύλληψη δύο ληστών που ήταν ντυμένοι... Τζόκερ, προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Η σύλληψη των δύο ατόμων...

Στην επ' αυτοφώρω σύλληψη δύο ληστών που ήταν ντυμένοι... Τζόκερ, προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Η σύλληψη των δύο ατόμων, που ενέχονται σε περιπτώσεις διαρρήξεων ΑΤΜ έγινε μετά την άμεση κινητοποίηση Αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων και της Ε.Κ.Α.Μ.

Πρόκειται για δύο 41χρονους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από κοινού σε απόπειρα και κατ΄εξακολούθηση, έκρηξη, παράβαση σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, βία κατά δικαστικών προσώπων και κατά περίπτωση για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, οι δράστες επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και φορώντας ολόσωμες φόρμες λευκού χρώματος καθώς και αποκριάτικες μάσκες προκειμένου να αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά τους, μετέβησαν σε ΑΤΜ τραπεζικού υποκαστήματος το οποίο είναι εγκατεστημένο στην πρόσοψη κοινοτικού κτιρίου στην περιοχή του Δρυμού και προκάλεσαν έκρηξη χωρίς όμως να αφαιρέσουν τις κασετίνες.

Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν παρά την σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες στις 8 Φεβρουαρίου, με το ίδιο αυτοκίνητο, μετέβησαν σε ΑΤΜ στην περιοχή της Λητής, το οποίο ήταν επίσης τοποθετημένο σε πρόσοψη κοινοτικού κτιρίου και προκάλεσαν έκρηξη πλην όμως δεν αφαίρεσαν τις κασετίνες του μηχανήματος.

Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες προκάλεσαν την έκρηξη με τη μέθοδο διοχέτευσης αερίου ( PLOFKRAAK ).

Επιπλέον, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι φόρμες και οι αποκριάτικες μάσκες, ένα πιστόλι κρότου- αερίου, πλαστικά γάντια καθώς και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι δράστες είχαν πάει στην πλατεία του Δρυμού, στη Θεσσαλονίκη, να κάνουν κάτοψη του χώρου όπου βρισκόταν το ΑΤΜ για να ξέρουν πως να δράσουν. Για κακή τους τύχη, ένας ιδιοκτήτης ενός σουβλατζίδικου εκεί στην πλατεία, είδε τέσσερις άνδρες να πηγαίνουν στο μαγαζί και να παίρνουν ένα σάντουιτς με γύρο και να κάθονται στην πλατεία και να περιεργάζονται το χώρο. Το βρήκε περίεργο και το ανέφερε στην αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση