GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Ματαιώθηκε οριστικά η μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη

Tου Χρήστου Μαζανίτη Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του enikos.gr από πηγές πληροφόρησης σε Αθήνα και Βρυξέλλες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ...

Tου Χρήστου Μαζανίτη

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του enikos.gr από πηγές πληροφόρησης σε Αθήνα και Βρυξέλλες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN International, που επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους, αποφασίστηκε η ματαίωση απόβασης των συνολικά 20.000 στρατιωτών στην Ευρώπη, για να πάρουν μέρος στην μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ την τελευταία 25ετία, με τίτλο Defender Europe 2020.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το σκεπτικό της απόφασης ήταν ότι δεν πρέπει να επιβαρυνθούν επιπλέον οι περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον κορονοϊό με στρατιώτες για τους λόγους της άσκησης. Όπως έγινε γνωστό, υπάρχουν σκέψεις μήπως με τα υπάρχοντα στρατεύματα στην Ευρώπη πραγματοποιηθεί κάποια άλλου τύπου άσκηση, μικρότερης κλίμακας, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να θεωρείται οριστικό, αφού τα δεδομένα δείχνουν ότι τα κρούσματα κορονοϊού βρίσκονται σε έξαρση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Το ΝΑΤΟ ακόμα δεν έχει ανακοινώσει την ματαίωση της άσκησης, αλλά θεωρείται θέμα χρόνου, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ ήδη έχουν αναγγείλει την αναβολή αποστολής στρατευμάτων στην Ευρώπη για την άσκηση.

Επρόκειτο για την μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση του ΝΑΤΟ, με 37.000 στρατιώτες από 18 κράτη – μέλη (σ.σ. σε σύνολο 29), που συμμετέχουν στην συμμαχία. 20.000 οχήματα και κοντέινερ με υλικά μεταφέρονται προς την Πολωνία και την Εσθονία, όπου θα λάβει χώρα η άσκηση. Το γεγονός και μόνο ότι η Αμερική δίνει πολύ μεγάλη σημασία σε αυτή την άσκηση αποδεικνύεται από την συμμετοχή με 20.000 στρατιώτες της. Πρόκειται για την μεγαλύτερη άσκηση τα τελευταία 25 χρόνια στην ιστορία του ΝΑΤΟ, η οποία βάσει σχεδιασμού θα ξεκινούσε στις 4 Απριλίου και θα ολοκληρωνόταν τον Ιούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση