GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγη ώρα το υπουργείο Υγείας στη μάχη που δίνεται να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού στη ...

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγη ώρα το υπουργείο Υγείας στη μάχη που δίνεται να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα. Τα μέτρα θα αφορούν την αγορά αλλά και νέους περιορισμούς. Προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η ετοιμότητα του συστήματος Υγείας, ενώ τις αποφάσεις για νέους περιορισμούς οδηγούν οι μεγαλύτερες ανησυχίες, που είναι τα κρούσματα που δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό ή επιδημιολογική σύνδεση με άλλο κρούσμα αλλά και η αβλεψία μέρους των πολιτών. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι θέμα χρόνο η επέκταση του "κλεισίματος" σε τομείς της οικονομίας και κατά πληροφορίες αναμένονται να πέσουν ρολά και στα εμπορικά καταστήματα, ενώ υπό επεξεργασία είναι περαιτέρω περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Το υποχρεωτικό κλείσιμο των καταστημάτων στο σύνολο της αγοράς και με τους ίδιους όρους που ισχύουν για το κλείσιμο των μεγάλων εμπορικών κέντρων, ζήτησε και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών λόγω του κορονοϊού. Οι δύο λόγοι για τους οποίους κατέθεσε το σχετικό αίτημα, απευθείας στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών είναι:

- η διαφύλαξη της υγείας των καταναλωτών, που επισκέπτονται τα ανοικτά καταστήματα, των εργαζομένων, που όχι μόνο πρέπει να έρχονται σε επαφή με χιλιάδες ανθρώπους αλλά και να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με ό,τι κίνδυνο αυτό συνεπάγεται, και φυσικά των καταστηματαρχών.

- Για να προστατευθεί η επιχειρηματική κοινότητα σε μια αγορά που υπολειτουργεί και ως αποτέλεσμα σωρεύονται ζημίες που θα οδηγήσουν σε οριστικό λουκέτο πολλές επιχειρήσεις και σε άμεση απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και μη αναστρέψιμης καταστροφής του παραγωγικού ιστού της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση