GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΦΚΑ: Για ποιες συναλλαγές κλείνει τα γκισέ λόγω κορονοϊού - Ποιους αφορά

Έως την Παρασκευή, 20 Μαρτίου του 2020 αναστέλλονται οκτώ συναλλαγές με φυσική παρουσία στις Περιφερειακές/Τοπικές μονάδες, των Νομών...

Έως την Παρασκευή, 20 Μαρτίου του 2020 αναστέλλονται οκτώ συναλλαγές με φυσική παρουσία στις Περιφερειακές/Τοπικές μονάδες, των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, χωρικής αρμοδιότητας της ΠΥΣΥ Δυτικής Ελλάδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Λευκάδαςκαι των μονάδων του e-ΕΦΚΑ στις έδρες όλων των Νομών προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα κορoνοϊού. Αυτό αναφέρουν από κοινού σε ανακοίνωση τους το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης( e-ΕΦΚΑ). Αναλυτικά:α. Η εκτύπωση βεβαιώσεων ΑΜΚΑ, τις οποίες οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι μπορούν να εκτυπώνουν από την ιστοσελίδα ( www.amka.gr) , επιλογή «Έχω ΑΜΚΑ;».β. Η χορήγηση πληροφοριών για την ύπαρξη ή μη ασφαλιστικής ικανότητας. Οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι μπορούν να αναζητούν τη σχετική πληροφορία στην ιστοσελίδα www.atlas.gov.gr, επιλογή «Ασφαλιστική Ικανότητα».

γ. Οι καταβολές καθυστερούμενων οφειλών ή δόσεων ρυθμίσεων στις Υπηρεσίες του Κ.Ε.Α.Ο, τις οποίες οι συναλλασσόμενοι μπορούν να διενεργούν ηλεκτρονικά μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ με χρήση της αντίστοιχης Ταυτότητας Οφειλέτη.

δ. Η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε συζύγους και τέκνα ασφαλισμένων, που διέθεταν ασφαλιστική ικανότητα έως 29/2/2020. Σε αυτούς θα δοθεί τις προσεχείς ημέρες προσωρινή παράταση, ώστε να γίνει ηλεκτρονική διασταύρωση με την ΑΑΔΕ. Κατ’ εξαίρεση εξυπηρετούνται στα υποκαταστήματα οι περιπτώσεις για τις οποίες αποδεικνύεται η ύπαρξη άμεσης ιατρικής ανάγκης.

ε. Η καταχώρηση ανανέωσης κάρτας παραμονής για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε κατοίκους χωρών εκτός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Για τις περιπτώσεις αυτές έχει παραληφθεί αρχείο από τη Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και θα γίνει αυτόματα η επεξεργασία και η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας στους δικαιούχους. Κατ’ εξαίρεση εξυπηρετούνται στα υποκαταστήματα οι περιπτώσεις για τις οποίες αποδεικνύεται η ύπαρξη άμεσης ιατρικής ανάγκης.

στ. Η έκδοση Αποσπάσματος Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να το εκτυπώνουν στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ, στην επιλογή Ασφαλισμένοι>Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Ασφαλισμένων>Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης Μισθωτών.

ζ. Η χορήγηση Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας, εκτός εάν ο ασφαλισμένος πρόκειται να ταξιδέψει εντός των επόμενων 7 ημερών. Για τη χορήγηση της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας θα ενεργοποιηθεί στις 17 Μαρτίου 2020 σχετική ηλεκτρονική υπηρεσία στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ.

η. Η παροχή πληροφοριών για την πορεία συνταξιοδοτικών αιτημάτων που έχουν υποβληθεί από 1/1/2017, τις οποίες οι ασφαλισμένοι μπορούν να αναζητήσουν στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ, στην επιλογή Συνταξιούχοι>Παρακολούθηση Πορείας Αίτησης.

Για την εκτέλεση των ανωτέρω συναλλαγών οι ασφαλισμένοι μπορούν να καθοδηγούνται μέσω των οδηγιών που παρέχονται στο διαδικτυακό ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ. Eπισημαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη και άλλων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, οι οποίες θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα καθώς και ότι όλες οι οργανικές μονάδες του e-ΕΦΚΑ λειτουργούν κανονικά και εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους για το σύνολο των υπόλοιπων διαδικασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση