GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός - ΗΠΑ: Ήπιε καθαριστικό για ενυδρεία επειδή περιείχε χλωροκίνη και πέθανε

Ένας 60χρονος από την Αριζόνα των ΗΠΑ πέθανε μετά την κατανάλωση ενός προσθέτου που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των ενυδρείων. ...

Ένας 60χρονος από την Αριζόνα των ΗΠΑ πέθανε μετά την κατανάλωση ενός προσθέτου που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των ενυδρείων. Ο άνδρας αποφάσισε να το πιει επειδή περιέχει χλωροκίνη σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό. Η σύζυγός του νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση από την κατάποση της φωσφορικής χλωροκίνης. Η χλωροκίνη, είναι η δραστική ουσία φαρμάκου για την αντιμετώπιση της ελονοσίας, που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί πως ίσως αποδειχθεί «θείο δώρο» στον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Το ζευγάρι αισθάνθηκε αμέσως δυσφορία μόλις κατάπιε ποσότητα σκευάσματος που χρησιμοποιείται για την απολύμανση ενυδρείων, εξήγησε σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Banner Health του Φοίνιξ.

Η γυναίκα δήλωσε στο NBC, ότι είδαν όσα είπε ο Τραμπ για τα θετικά της χλωροκίνης και θυμήθηκε ότι είχε δει αυτή την ουσία στο σκεύασμα που έριχνε στα ψάρια της.

“Είδα ότι το είχα στο ράφι και σκέφτηκα, αυτό δεν είναι το σκεύασμα που λένε στην τηλεόραση... Φοβόμασταν μήπως αρρωστήσουμε με κορονοϊό. Μέσα σε 20 λεπτά αισθανθήκαμε έντονη αδιαθεσία. Ζαλιζόμασταν και ζεσταινόμασταν. Μετά άρχισαν οι εμετοί, ο άνδρας μου δεν μπορούσε να αναπνεύσει" περιγράφει η γυναίκα. Μόλις έφτασαν στο νοσοκομείο ο 60χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.

Το Σάββατο, ο Τραμπ ανέφερε μέσω Twitter ότι ο συνδυασμός της υδροξυχλωροκίνης με ένα αντιβιοτικό, την αζιθρομυκίνη, υπάρχουν «αληθινές πιθανότητες» να αποδειχθεί πως θα «αλλάξει το παιγνίδι» όσο ελάχιστα άλλα σκευάσματα «στην ιστορία της ιατρικής». Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, κορυφαίος αμερικανός ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες και σύμβουλος του Λευκού Οίκου στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, μετρίασε πάντως τον ενθουσιασμό του ενοίκου του Λευκού Οίκου, θυμίζοντας πως οποιαδήποτε θεραπεία πρέπει να υποβάλλεται σε δοκιμές, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της χρήσης της.

«Η χλωροκίνη, ανθελονοσιακό φάρμακο, δεν πρέπει να λαμβάνεται από το στόμα για τη θεραπεία ή την πρόληψη του ιού» SARS-CoV-2, τόνισε το νοσοκομείο Μπάνερ σε ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση