GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δραματική επιστολή Τζόνσον στα βρετανικά νοικοκυριά: Τα πράγματα θα χειροτερέψουν

Η κρίση του κορονοϊού θα επιδεινωθεί, προειδοποιεί ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, με επιστολή του που θα επιδοθεί σε κάθε βρ...

Η κρίση του κορονοϊού θα επιδεινωθεί, προειδοποιεί ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, με επιστολή του που θα επιδοθεί σε κάθε βρετανικό νοικοκυριό. Ο Τζόνσον, που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και είναι σε αυτοαπομόνωση, τονίζει ότι εάν χρειαστεί, μπορεί να επιβληθούν ακόμη πιο αυστηροί περιορισμοί. «Εξ αρχής προσπαθήσαμε να λάβουμε τα σωστά μέτρα τη σωστή στιγμή... Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα εάν οι επιστημονικές και ιατρικές συστάσεις ορίζουν ότι αυτό πρέπει να κάνουμε», αναφέρει ο Τζόνσον.

«Είναι σημαντικό για εμένα να είμαι ειλικρινής μαζί σας: γνωρίζουμε ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν πριν βελτιωθούν. Αλλά κάνουμε όλες τις σωστές προετοιμασίες και όσο πιο αυστηρά τηρούμε τους κανόνες, τόσο λιγότερες ζωές θα χαθούν και τόσο συντομότερα η ζωή θα μπορέσει να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς», σημειώνει στην επιστολή. Η επιστολή θα επιδοθεί σε 30 εκατ. νοικοκυριά, μια κίνηση που αναμένεται να κοστίσει 5,8 εκατ. λίρες.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των νεκρών από COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε τους 1.019, καθώς το Σάββατο ανακοινώθηκαν 260 νέοι θάνατοι, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 17.089. Ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων θα συνεχίζει να αυξάνεται τις επόμενες δύο εβδομάδες, πριν αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και περιορισμού των καθημερινών δραστηριοτήτων, σημειώνει το BBC.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση