GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πωλήθηκε το εμβληματικό ξενοδοχείο Ριτζ - Μυστήριο με τον αγοραστή

Αντί 900 εκατ. ευρώ πωλήθηκε το εμβληματικό ξενοδοχείο Ριτζ στο Λονδίνο, ενώ οι ζάπλουτοι αδερφοί Μπάρκλεϊ εμφανίζονται διχασμένοι γι...

Αντί 900 εκατ. ευρώ πωλήθηκε το εμβληματικό ξενοδοχείο Ριτζ στο Λονδίνο, ενώ οι ζάπλουτοι αδερφοί Μπάρκλεϊ εμφανίζονται διχασμένοι γι αυτήν την πώληση σε Καταριανό επενδυτή ο οποίος δεν κατονομάζεται.

Την πώληση ανακοίνωσε το βρετανικό δικηγορικό γραφείο Macfarlanes, που παρείχε συμβουλές στον νέο, μυστηριώδη, αγοραστή. "Είναι προνόμιο να γίνεις ο νέος ιδιοκτήτης του εμβληματικού ξενοδοχείου Ριτζ και να έχεις την ευκαιρία να συνεχίσεις το στυλ και τις παραδόσεις του", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Καταριανού αγοραστή, σε μήνυμα που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο Macfarlanes την Παρασκευή.

Το Ριτζ βρίσκεται στο Πικαντίλι, στην καρδιά του Λονδίνου και είναι ένα από τα σπουδαιότερα μέγαρα της βρετανικής πρωτεύουσας. Έχει 130 δωμάτια, με τη διανυκτέρευση να τιμάται από 650 στερλίνες και να ξεπερνά τις 6.000 στερλίνες για τη μεγαλύτερη σουίτα.

Ο εκπρόσωπος εξήγησε ότι προτεραιότητα της νέας ιδιοκτησίας είναι να βοηθήσει το προσωπικό των 450 εργαζομένων του ξενοδοχείου, που ιδρύθηκε το 1906, και να ανοίξει εκ νέου τις πύλες του το συντομότερο δυνατό αφού περάσει η πανδημία του κορονοϊού.

Το ποσό της αγοραπωλησίας δεν ανακοινώθηκε, αλλά είναι μεταξύ 700 και 800 εκατομμυρίων στερλινών (έως 900 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο. Η βρετανική οικογένεια Μπάρκλεϊ προσπαθούσε εδώ και μήνες να πουλήσει το ξενοδοχείο που απέκτησε το 1995 αντί 75 εκατομμυρίων στερλινών. Το Ριτζ ήταν το κόσμημα της αυτοκρατορίας της, η οποία υπολογιζόταν μέχρι τότε σε οκτώ δισεκατομμύρια στερλίνες και περιλαμβάνει την Daily Telegraph, που πρόσκειται στον Μπόρις Τζόνσον.

Η πώληση του ξενοδοχείου έφερε στο φως τη διαφωνία των δίδυμων αδελφών Ντέιβιντ και Φρέντερικ, οι οποίοι δεν συμφωνούσαν στην τιμή πώλησης, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο. "Είμαστε έκπληκτοι και ταραγμένοι από την ανακοίνωση ότι το ξενοδοχείο Ριτζ πουλήθηκε", τόνισε ο Φρέντερικ Μπάρκλεϊ, σε δήλωση του στο Bloomberg. "Δεν ζητήθηκε η γνώμη μας ούτε εγκρίναμε αυτή την πώληση", πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση