GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός-Τσιόδρας: Ας προστατεύσουμε τους ευάλωτους πολίτες, συνταξιδιώτες μας στο ταξίδι της ζωής - ΒΙΝΤΕΟ

Νέο μήνυμα σε όλους για την ανάγκη να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, που είναι οι πιο ευάλωτοι στην πανδημία του ...

Νέο μήνυμα σε όλους για την ανάγκη να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, που είναι οι πιο ευάλωτοι στην πανδημία του κορονοϊού, έστειλε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, αναφέρθηκε στα γηροκομεία, με αφορμή και τα όσα τραγικά έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες στην Ισπανία, σημειώνοντας πως ο ΕΟΔΥ έχει εκδώσει ειδικές οδηγίες γι’ αυτούς τους χώρους και αφορούν όχι μόνο τους ηλικιωμένους ασθενείς, αλλά και τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους.

“Κρίνεται αναγκαία η συστηματική εφαρμογή προφυλάξεων και μέτρων που αφορούν στην έγκαιρη ανίχνευση και διασποράς ιών”, τόνισε και συμπλήρωσε πως παρόμοια εικόνα πρέπει να έχουμε και στα σπίτια μας, ειδικά εάν εκεί διαμένουν ηλικιωμένοι και άνθρωποι αυξημένου κινδύνου. “Χρειάζεται προσοχή να μην έχουμε καθόλου ή σχεδόν καθόλου επαφή μαζί τους, παρά μόνο για βοήθεια και με αυστηρούς κανόνες υγιεινής, ειδικά αν έχουμε κάποιο σύμπτωμα. Ας φροντίζει τους ηλικιωμένους ανθρώπους, ένα άτομο και με ελάχιστες επαφές”, είπε ο κ. Τσιόδρας και συμπλήρωσε πως “στην παραμικρή υποψία νόσου θα πρέπει να υπάρχει άμεσα επικοινωνία με τον γιατρό και τον ΕΟΔΥ ώστε να δίνονται περαιτέρω οδηγίες”. “Ας προστατεύσουμε τους ευάλωτους πολίτες, συνταξιδιώτες μας στο ταξίδι της ζωής”, τόνισε και στη συνέχεια έδωσε αναλυτικές οδηγίες για τη φροντίδα ασθενών στο σπίτι.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση