GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποζημίωση για τον θάνατο του μικρού Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι

Της Άννας Κανδύλη, Η ελληνική Δικαιοσύνη, δυόμιση χρόνια μετά τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι, με α...

Της Άννας Κανδύλη,

Η ελληνική Δικαιοσύνη, δυόμιση χρόνια μετά τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι, με απόφαση - σταθμό επιδικάζει αποζημίωση στην οικογένεια του που αγγίζει τα 500.000 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά καλείται να πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά σε τέτοιας φύσης περιστατικό, καθώς, κατά το δικαστήριο, η Αστυνομία δεν έπραξε, ως όφειλε, τα δέοντα σε μία περιοχή όπου η εγκληματικότητα παρουσιάζει έξαρση.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, λαμβάνοντας υπόψη πρώτον ότι “ο Μάριος Σαλούκος απεβίωσε εντελώς αναίτια και απρόκλητα κατά τη διάρκεια σχολικής εορτής από πυροβολισμό εξωσχολικού δράστη, δεύτερον το εξαιρετικά νεαρό της ηλικίας αυτού κατά τον χρόνο του θανάτου του (11 χρόνων) και τρίτον τη βαρύτητα του πταίσματος των αρμόδιων οργάνων του Δημοσίου και ιδίως το γεγονός ότι το ένδικο περιστατικό αποτέλεσε το επισφράγισμα μίας μακρόχρονης περιόδου έξαρσης της εγκληματικότητας στην επίμαχη περιοχή”, υποχρεώνει το ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει συνολικά 260.000 ευρώ στους γονείς, 80.000 ευρώ στη 13χρονη αδελφή του και από 50.000 ευρώ στις δύο γιαγιάδες και στον παππού του.

“Νιώθουμε εν μέρει δικαιωμένοι από την απόφαση του δικαστηρίου, δεδομένου ότι δεν βρέθηκε ο δράστης της δολοφονίας του παιδιού μας. Χρειάστηκε, δυστυχώς, να χαθεί μία ανθρώπινη ζωή για να αναδειχθεί η παραμέληση της περιοχής μας από την ελληνική πολιτεία. Ελπίζουμε ότι η πολιτεία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα στο μέλλον, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα”, λέει στη Realnews ο Θανάσης Σουλούκος, πατέρας του αδικοχαμένου Μάριου.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 8 Ιουνίου του 2017, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδήλωσης στην οποία συμμετείχαν οι δάσκαλοι και οι μαθητές του σχολείου, αλλά και οι συγγενείς τους. Το παιδί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, διασωληνομένο, στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου περίπου μία ώρα μετά κατέληξε. Από τη νεκροψία - νεκροτομή προέκυψε ότι ο θάνατος του παιδιού προήλθε από βολίδα όπλου που του είχε προκαλέσει οστική βλάβη στον εγκέφαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση