GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσακρής για τον κορονοϊό: Στην Ιταλία δεν επαρκούν πια οι ΜΕΘ και οι αναπνευστήρες - ΒΙΝΤΕΟ

Ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Αθανάσιος Τσακρής, μιλώντας στο κεντρικ...

Ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Αθανάσιος Τσακρής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου εξήγησε γιατί είναι καθοριστικής σημασίας ο περιορισμός της διασποράς του ιού.

"Αυτό που ψάχνουμε αυτήν την περίοδο είναι να μειώσουμε τη διασπορά στην κοινότητα. Σίγουρα υπάρχουν διάφορες τοπικές εστίες, έχει ξεφύγει πια από τα εισαγόμενα περιστατικά, είναι σε τοπικό επίπεδο η εξάπλωση, αυτό που προσπαθούμε είναι να μην περάσει περισσότερο στην κοινότητα, όσο μπορούμε να το περιορίσουμε, και γι αυτό ήταν και το μέτρο στα σχολεία που λήφθηκε, πριν ακόμη είναι ευρεία η διασπορά στην κοινότητα που δεν θα είχε και νόημα να ληφθεί αυτό το μέτρο, γιατί αν τα παιδιά μολύνονταν θα μετέφεραν αυτόν τον ιό στους γονείς και τους παππούδες τους".

"Συνεχίζεται να αυξάνεται με επιθετικούς ρυθμούς η επιδημία όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σε όλες τις γειτονικές χώρες της Ιταλίας. Και εμείς είμαστε γειτονική χώρα. Θα δούμε ακόμη μεγαλύτερα νούμερα και προβλήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να επιβραδύνουμε την εξάπλωση του κύματος, ας πάει πιο μακριά" επεσήμανε.

Και πρόσθεσε: "Χρειάζεται σύνεση και ο κόσμος να μην πανικοβάλλεται, να γίνεται αξιολόγηση των περιστατικών ιδίως αν είμαστε ασυμπτωματικοί, να παραμένουμε στα σπίτια μας και να μην επιβαρύνουμε το σύστημα υγείας".

Και ξεκαθάρισε σχετικά με τα περιστατικά θανάτων στην Ιταλία ότι "η νοσηρότητα αυξήθηκε τόσο πολύ που πια το σύστημα υγείας δεν μπορεί να ανταποκριθεί παρότι έχουν καλό σύστημα υγείας. Είναι τόσο μεγάλες οι απαιτήσεις σε ΜΕΘ και αναπνευστήρες που το σύστημα αδυνατεί να ανταποκριθεί. Όπως επίσης ο πληθυσμός είναι γερασμένος ιδιαίτερα στη βόρεια Ιταλία".

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση