GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολάκης: Ο Γεωργιάδης λειτουργεί σαν να κρατά φανάρι στους μαυραγορίτες

Για τα φαινόμενα κερδοσκοπίας σε είδη πρώτης ανάγκης και προϊόντα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό μίλησε μεταξύ άλλων στην εφημερίδα &q...

Για τα φαινόμενα κερδοσκοπίας σε είδη πρώτης ανάγκης και προϊόντα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό μίλησε μεταξύ άλλων στην εφημερίδα "Kontranews" ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.
Ο κ. Πολάκης είπε ότι "τα φαινόμενα κερδοσκοπίας σε είδη πρώτης ανάγκης και προϊόντα προστασίας (μάσκες, οινόπνευμα, αντισηπτικά κλπ) καταγράφηκαν από τις πρώτες κιόλας μέρες εμφάνισης του κορονοϊού στη χώρα μας. Η κυβέρνηση παρακολουθούσε για βδομάδες την αισχροκέρδεια και απλώς έστελνε μηνύματα προς την αγορά για να αυτορρυθμιστεί. Δεν πρόκειται για αφέλεια αλλά για εγκληματική ιδεοληψία" και συνέχισε λέγοντας ότι "η κυβέρνηση οφείλει τώρα –και όχι αύριο– να παρέμβει και να εξασφαλίσει επαρκείς ποσότητες και προσιτές τιμές σε προϊόντα προστασίας για όλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για στήριξη της εγχώριας παραγωγής, διατίμηση, μαζική προμήθεια από τον ΙΦΕΤ και διάθεση από τα φαρμακεία των ειδών προστασίας για όλον τον πληθυσμό. Από την άλλη ο ανεκδιήγητος υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, που λειτουργεί σαν να κρατάει φανάρι στους μαυραγορίτες, διατείνεται δημόσια ότι οι λογικές διατίμησης είναι «κομμουνιστικές».
Σε ερώτηση για το εάν είναι υπέρ της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ο κ. Πολάκης απάντησε ότι "για να οδηγηθείς σε τέτοια μέτρα χρειάζεται να παρασχεθεί μια γενναία «ένεση» ενίσχυσης των εισοδημάτων που χάνονται καθημερινά στα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα, καθώς και η εξασφάλιση της χρηματοδοτικής βιωσιμότητας σε τομείς του κοινωνικού κράτους (όπως πχ η «βοήθεια στο σπίτι») που θα μπορούσαν να στηρίξουν μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Αυτά δεν μπορεί να τα ρυθμίσει η αγορά με τα delivery κλπ. Όταν όμως έχεις δυσανεξία στο κοινωνικό κράτος, όπως ομολογημένα έχουν όλοι αυτοί οι μαθητευόμενοι μάγοι που μας κυβερνούν, εκ των πραγμάτων τέτοια μέτρα θα παρθούν τελευταία και αφού συμβεί καθολική σχεδόν διασπορά του ιού, ενώ στην πράξη θα πλήξουν τους πιο αδύναμους οικονομικά".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση