GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός-Ισραήλ: Κλείνουν εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, καφέ και αθλητικές αίθουσες

Το Ισραήλ κλείνει από σήμερα εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, καφέ και αθλητικές αίθουσες, σε μία προσπάθεια να φρενάρει την ...

Το Ισραήλ κλείνει από σήμερα εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, καφέ και αθλητικές αίθουσες, σε μία προσπάθεια να φρενάρει την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ η διακοπή λειτουργίας των σχολείων που ανακοινώθηκε την Πέμπτη αφορά πλέον και τους παιδικούς σταθμούς.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι κατά την προσεχή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη θα ζητήσει να εγκριθεί η προσφυγή «στις τεχνολογίες που έχουν χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» για τον εντοπισμό των κινήσεων του Ισραηλινών που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Στα νέα μέτρα περιλαμβάνεται επίσης η απαγόρευση της συγκέντρωσης άνω των 10 ατόμων. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει από τους στρατιώτες που επιστρέφουν από άδεια να είναι έτοιμοι να παραμείνουν υπό περιορισμό στις βάσεις τους για διάστημα ενός μηνός. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 193 κρούσματα έχουν καταγραφεί στο Ισραήλ.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, απερχόμενος πρωθυπουργός, απηύθυνε και πάλι έκκληση για σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19, έπειτα από τις ατελέσφορες εκλογές της 2ας Μαρτίου. Τα ισραηλινά πολιτικά κόμματα θα συναντηθούν αύριο με τον πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν για να του γνωστοποιήσου τον υποψήφιο που προτιμούν για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση