GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι οδηγίες Τσιόδρα για τους εμβολιασμούς των παιδιών - ΒΙΝΤΕΟ

Ειδική αναφορά στους εμβολιασμούς των παιδιών έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη σημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό σ...

Ειδική αναφορά στους εμβολιασμούς των παιδιών έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη σημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό στη χώρα μας, σημειώνοντας την αναγκαιότητα να συνεχιστούν.

Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, “η Επιτροπή με ομόφωνη απόφασή της τονίζει πως η διακοπή του εμβολιασμού ακόμη και για βραχύ χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση επινόσων ατόμων και να αυξήσει την πιθανότητα επιδημιών από νοσήματα που προλαμβάνονται με εμβολιασμό και να επιβαρύνει περαιτέρω το σύστημα υγείας”.

Λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιδημιολογικά δεδομένα καθώς και τις οδηγίες του ΠΟΥ σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως “συστήνεται ο έγκαιρος εμβολιασμός παιδιών έως δύο έτη, χωρίς καθυστέρηση σε συνεννόηση με τον παιδίατρο, ιδιαίτερα για τα εμβόλια πρώτης προτεραιότητας. Όπως διευκρίνισε, οι εμβολιασμοί θα πρέπει να διενεργούνται στο ιατρείο σε καθορισμένη ημέρα και ώρα, ώστε η ανθρώπινη επαφή στην αίθουσα αναμονής να περιορίζεται στο ελάχιστο και το παιδί θα πρέπει να συνοδεύεται από έναν μόνο γονέα. Σε ό,τι αφορά στα παιδιά άνω των δύο ετών, θα προγραμματιστούν εκ νέου μετά την υποχώρηση του τρέχοντας κύματος της επιδημίας οι επαναληπτικές δόσεις. Έχουν εκδοθεί ειδικές οδηγίες γι’ αυτό το θέμα, τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση