GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε εξέλιξη η συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν και του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι δύο άνδρες σ...

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν και του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι δύο άνδρες συναντώνται στη Μόσχα προκειμένου να προσπαθήσουν να βρουν τρόπους για να αποκλιμακωθεί η ένταση στη Συρία, την ώρα που πλανάται το ενδεχόμενο ανοικτή σύρραξης μεταξύ Μόσχας- Άγκυρας στο συριακό έδαφος.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται αφού δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σε σφοδρές μάχες στην επαρχία Ιντλίμπ, τελευταίο προπύργιο των Σύρων ανταρτών και τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Συρία, όπου η Τουρκία διεξάγει από τα τέλη Φεβρουαρίου ευρεία επιχείρηση εναντίον του συριακού στρατού.

Ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο επιχείρηση στην Ιντλίμπ, η οποία έχει αναγκάσει σχεδόν ένα εκατομμύριο αμάχους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να μετακινηθούν προς τα τουρκικά σύνορα.

Η κλιμάκωση της έντασης στο πεδίο της μάχης έχει οδηγήσει και σε διπλωματική ένταση μεταξύ της Ρωσίας, συμμάχου του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, και της Τουρκίας, που στηρίζει τους Σύρους αντάρτες, αφήνοντας να πλανάται το ενδεχόμενο άμεσης σύρραξης μεταξύ των δύο χωρών.

Μία ημέρα πριν από τη συνάντηση με τον ομόλογό του ο Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα να συμφωνήσουν «σε εκεχειρία στην επαρχία Ιντλίμπ το συντομότερο δυνατό».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επεσήμανε ότι οι δύο ηγέτες ίσως συμφωνήσουν μετά τη συνάντησή τους για τα αίτια της κρίσης και συζητήσουν «κοινά μέτρα» για τον τερματισμό της.

Οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας βρίσκονται στο σημείο μηδέν. Όπως έγραφε, χθες, στο enikos.gr ο ανταποκριτής του Realfm και της Real news στη Μόσχαμ, Αχιλλέας Πατσούκας, πολλοί είναι εκείνοι που προσδοκούν κάποιο θαύμα από τη συνάντηση αυτή. Ένα θαύμα που μπορεί να έχει τη μορφή μιας συμφωνίας για το Ιντλίμπ. Ακόμη και αν δούμε τους δυο ηγέτες να συμφωνούν για εκεχειρία στο Ιντλίμπ, υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει πως η συμφωνία αυτή θα εφαρμοστεί στην πράξη; Ουδείς.

Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο του

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση