GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόεδρος Αυστρίας: Αντιβαίνει βαθύτατα στην ευρωπαϊκή ιδέα να αφήσουμε τους Έλληνες μόνους

Σε συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν προειδοποίησε πως ...

Σε συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν προειδοποίησε πως αντιβαίνει βαθύτατα στην ευρωπαϊκή ιδέα «να αφήσουμε τους Έλληνες μόνους σε αυτόν τον βαθμό υπερπλήρων νησιών», παραπέμποντας, για παράδειγμα, στην κατάσταση στη Λέσβο που, όπως είπε, χαρακτηρίζεται «καταστροφική».

Τόνισε ταυτόχρονα ότι η Αυστρία, ως τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να συμβάλει περισσότερο στην επίλυση της τρέχουσας κρίσης των προσφύγων στην Τουρκία και την Ελλάδα και να «συμμετέχει σε κάποιο βαθμό» στην υποδοχή προσφύγων.

Υιοθετώντας πρακτικά τη σχετική πρόταση του Αυστριακού αντικαγκελάριου και αρχηγού του συγκυβερνώντος κόμματος των Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ -η οποία στο μεταξύ απορρίφθηκε από τον κυβερνητικό του εταίρο, τον καγκελάριο και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς- ο Αυστριακός πρόεδρος σημείωσε πως τα παιδιά και οι γυναίκες πρέπει να έχουν προτεραιότητα και εφόσον, τουλάχιστον με μία πρώτη εκτίμηση, προκύπτει λόγος παροχής ασύλου, η Αυστρία θα πρέπει να υποδέχεται πρόσφυγες.

Ο ίδιος, υπενθυμίζοντας ότι πολλοί προσφυγικοί καταυλισμοί στη χώρα παραμένουν κενοί, διευκρίνισε πως, σε σχέση με τις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, ακόμη και εάν υπάρχουν δυσκολίες στην αγορά εργασίας για τους πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση