GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Τι αλλάζει στις θαλάσσιες μεταφορές - Δεν θα δένουν κρουαζιερόπλοια στα ελληνικά λιμάνια

Μέτρα για τον προσωρινό περιορισμό των θαλάσσιων μεταφορών και συνδέσεων με το εξωτερικό, προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπο...

Μέτρα για τον προσωρινό περιορισμό των θαλάσσιων μεταφορών και συνδέσεων με το εξωτερικό, προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο του περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Με την ΚΥΑ, που άρχισε να ισχύει από το μεσημέρι της Κυριακής και θα εφαρμοστεί έως τις 15 Απριλίου (στις 15:00) προβλέπονται αναλυτικά τα εξής:

- Προσωρινός περιορισμός εν όλω των θαλασσίων συνδέσεων με την Αλβανία και την Ιταλία, περιλαμβανομένου του κατάπλου στην Ελληνική επικράτεια ιδιωτικών σκαφών αναψυχής. Ο προσωρινός περιορισμός της θαλάσσιας σύνδεσης δεν καταλαμβάνει φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα.

- Προσωρινός περιορισμός εν όλω του κατάπλου επαγγελματικών πλοίων θαλάσσιας αναψυχής (όπως κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων αναψυχής) σε ελληνικά λιμάνια και της με οποιονδήποτε τρόπο αποβίβασης επιβατών από τα σκάφη αυτά για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού στην ελληνική επικράτεια.

Σημειώνεται πως η ΚΥΑ δεν εμποδίζει την εκπόνηση και εφαρμογή προγράμματος επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στις χώρες του πρώτου άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση