GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Ο Τραμπ θέλει οι ΗΠΑ να «ανοίξουν» έως το Πάσχα – «Είναι πιο επικίνδυνη μια σοβαρή ύφεση»

Αψηφώντας τις προειδοποιήσεις των ειδικών, που προειδοποιούν πως ενδεχόμενη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό θα οδη...

Αψηφώντας τις προειδοποιήσεις των ειδικών, που προειδοποιούν πως ενδεχόμενη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους και οικονομική ζημία, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι θέλει οι ΗΠΑ να έχουν «ανοίξει» έως το Πάσχα των Καθολικών, στις 12 Απριλίου, και χαρακτήρισε εφικτή μία τέτοια εξέλιξη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμηση ότι μια «σοβαρή ύφεση» θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερα θύματα από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ και διατύπωσε την επιθυμία του επανέλθει γρήγορα η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα. Η παρατεταμένη εφαρμογή των αυστηρών περιορισμών, που έχει βυθίσει σε κρίση την οικονομία, μπορεί, όπως είπε, να «καταστρέψει» τη χώρα.

«Αυτή η θεραπεία είναι χειρότερη από το πρόβλημα. Ξανά, άνθρωποι, πολλοί άνθρωποι - κατά την άποψή μου περισσότεροι άνθρωποι - θα πεθάνουν αν το επιτρέψουμε αυτό να συνεχίσει. Πρέπει να επιστρέψουμε στη δουλειά. Οι πολίτες μας θέλουν να επιστρέψουν στη δουλειά», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος και συμπλήρωσε πως «θα ήθελε πολύ» την άρση των περιορισμών έως το Πάσχα των Καθολικών. «Χάνουμε πολλές χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο από την γρίπη και δεν σταματάμε τη λειτουργία της χώρας», είπε ο Τραμπ για να συμπληρώσει: «Μπορεί να χάσεις πολλούς ανθρώπους λόγω της γρίπης. Αλλά κινδυνεύεις να χάσεις περισσότερους ανθρώπους βυθίζοντας τη χώρα σε μια σοβαρή ύφεση ή σε μια κατάθλιψη» και μίλησε για ενδεχόμενο πρόκλησης «χιλιάδων αυτοκτονιών».

«Πρέπει να επιστρέψουμε στην δουλειά, πολύ νωρίτερα από ό,τι πιστεύουν οι άνθρωποι», είπε και υπογράμμισε: «Οι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους και μπορούν να χρησιμοποιούν την κοινή λογική», κρατώντας κοινωνικές αποστάσεις και ακολουθώντας τις ιατρικές συμβουλές. Ο Τραμπ προειδοποίησε πως θα επανεξετάσει την επόμενη εβδομάδα τις επιπτώσεις των μέτρων αυστηρού περιορισμού που έχουν επιβληθεί για 15 μέρες. «Θα επαναλειτουργήσουμε πολύ σύντομα», διαμήνυσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση