GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βουλή: Επιστολή για ενδεχόμενη τέλεση και άλλων αδικημάτων από τον Παπαγγελόπουλο

Σήμερα Πέμπτη ανακοινώνεται στην ολομέλεια της Βουλής η επιστολή του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής, Ιωάννη Μπούγα, με την οπο...

Σήμερα Πέμπτη ανακοινώνεται στην ολομέλεια της Βουλής η επιστολή του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής, Ιωάννη Μπούγα, με την οποία γίνεται γνωστό πως η επιτροπή διαπίστωσε ότι ενδεχομένως να έχουν τελεστεί και άλλα αδικήματα, πέραν εκείνων για τα οποία ήδη διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Μετά την ανακοίνωση της επιστολής οι εκπρόσωποι των κομμάτων θα μπορούν να μελετήσουν τη δικογραφία και να αξιολογήσουν αν θα προχωρήσουν στην υποβολή πρότασης διεύρυνσης του κατηγορητηρίου ή όχι για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Η επιστολή του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής αναφέρει ότι διαπιστώθηκε πως ενδεχομένως έχουν τελεστεί αδικήματα, πέραν των όσων αδικημάτων έχει εντολή η επιτροπή να ερευνήσει.

Η προανακριτική επιτροπή έχει λάβει, μέχρι τώρα, εντολή από την ολομέλεια να διερευνήσει εάν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, παρενέβη στο έργο δικαστικών λειτουργών και εάν πίεσε συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς, προκειμένου να ασκήσουν διώξεις, χωρίς στοιχεία, και να καταστήσουν κατηγορούμενους πολιτικούς αντιπάλους της προηγούμενης κυβέρνησης, για την υπόθεση Novartis. Η έρευνα της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης αφορά στο αδίκημα της ηθικής αυτουργίας, στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών, της πρόκλησης και προσφοράς για τη τέλεση εγκλήματος, της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή κατάθεση.

Με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, και μετά τη γνώμη που διατύπωσε η επιστημονική υπηρεσία, για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, θα πρέπει να υποβληθεί πρόταση που θα υπογράφεται από 30 τουλάχιστον βουλευτές. Στη συνέχεια θα οριστεί συζήτηση και ψηφοφορία επί της προτάσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση