GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αξιοποιήσει το μεταναστευτικό προς ίδιον όφελος

“Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως μέσο πίεσης, εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες για να επιτύχει οφέλη”, είπε ο κοινοβουλευτικός ...

“Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως μέσο πίεσης, εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες για να επιτύχει οφέλη”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

“Φαίνεται ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά σε ότι αφορά την διαχείριση του ζητήματος από την ελληνική πλευρά... Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αξιοποιήσει την κατάσταση προς ίδιον όφελος, προκειμένου να ξεφύγει από την κατάσταση στην οποία βρισκόταν, θέλει να αξιοποιήσει την κρίση ως μια επικοινωνιακή ευκαιρία”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε:

“Τα χερσαία σύνορα είναι πάντοτε κλειστά. Δεν μπορείς να περάσεις εάν δεν έχεις ταξιδιωτικά έγγραφα. Τώρα η Κυβέρνηση μεταφέρει το επικοινωνιακό κέντρο βάρους στον Έβρο, λέγοντας ότι κάνει μια επιχείρηση υπεράσπισης των συνόρων, ενώ το πραγματικό θέμα το αντιμετωπίζουμε στα νησιά”.

Σχετικά με την τουρκική προπαγάνδα και αιτιάσεις για υιοθέτηση της από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τζανακόπουλος είπε “βλέπουμε μια εικόνα έντασης, όμως ποιος ρίχνει τα χημικά και γιατί, αυτό δεν το ξέρουμε... Αντί να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υιοθετεί την προπαγάνδα του Ερντογάν, το Υπουργείο Εξωτερικών οφείλει με μεγάλη καθαρότητα να απαντήσει για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας".

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για την αναστολή επί έναν μήνα της εξέτασης αιτήσεων παροχής ασύλου, λέγοντας ότι “αυτή αντίκειται στο διεθνές δίκαιο... Ουσιαστικά θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση πληθυσμού παράτυπων μεταναστών στα νησιά, καθώς δεν μπορούν να γίνουν απελάσεις εάν δεν έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα μέσα που αφορούν κάθε άνθρωπο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση