GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστολή Δένδια σε Μπορέλ για έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου ΥΠΕΞ της ΕΕ

Επίσημα διατύπωσε ο Νίκος Δένδιας το αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με θέμα το μεταναστευτικό. Σύ...

Επίσημα διατύπωσε ο Νίκος Δένδιας το αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με θέμα το μεταναστευτικό.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών απέστειλε χθες επιστολή στον ύπατο εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ, σε συνέχεια της σχετικής τους τηλεφωνικής επικοινωνίας.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Δένδιας είχε επίσης τηλεφωνικές επικοινωνίες σήμερα με τους ομολόγους του της προεδρεύσουσας Κροατίας, της Σλοβακίας και της Εσθονίας, καθώς και νεότερες επικοινωνίες με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου και της Βουλγαρίας, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και τις επιπτώσεις της απόφασης της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορά της προς την Ευρώπη, παραβιάζοντας τις προβλέψεις της Κοινής Δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας. Ακολούθησε και νέα επικοινωνία με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, με τον οποίον είχαν αναπτύξει το ζήτημα και κατά την προχθεσινή συνάντησή τους.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών ο πρεσβευτής της Τουρκίας.
Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΥΕΔ και το Συμβούλιο της ΕΕ.
Υπενθυμίζεται πως χθες και προχθές ο Νίκος Δένδιας είχε αντίστοιχες επικοινωνίες με τους ομολόγους του της Αυστρίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Τουρκίας.
Η ελληνική διπλωματία θα συνεχίσει με στοχευμένες επαφές και ενέργειες να αναδεικνύει τις προκλήσεις που προκύπτουν για το σύνολο της ΕΕ από τις οργανωμένες προσπάθειες παραβίασης των ευρωπαϊκών συνόρων, σημειώνουν διπλωματικές πηγές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση