GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Αναβλήθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου

Ακόμη ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός «νικήθηκε» από την έξαρση του νέου κορονοϊού και την ανησυχία για περαιτέρω διασπορά της νόσου. ...

Ακόμη ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός «νικήθηκε» από την έξαρση του νέου κορονοϊού και την ανησυχία για περαιτέρω διασπορά της νόσου. Η διεθνής ομοσπονδία στίβου ανακοίνωσε την αναβολή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ημιμαραθωνίου δρόμου, που ήταν προγραμματισμένο για τις 29 Μαρτίου στην Γκντίνια της Πολωνίας, και τη μετάθεσή του για τον Οκτώβριο. Στην ανακοίνωσή της, η WA επικαλείται τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχουν επιβάλει πολλές χώρες, αλλά και τις συστάσεις για την αποφυγή δημόσιων συναθροίσεων, ως λόγους για την απόφασή της.

«Πρώτα και κύρια, έπρεπε να σκεφθούμε την υγεία των αθλητών μας, των αξιωματούχων και των θεατών. Η συμβουλή της ιατρικής μας ομάδας, που βρίσκεται σε επαφή με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι ότι η διάδοση του κορονοϊού βρίσκεται σε ανησυχητικά επίπεδα σε πολλές χώρες και ότι όλες οι μεγάλες συναθροίσεις πρέπει να επανεξεταστούν» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της WA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές είχαν προγραμματίσει, παράλληλα με τον αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, τη διεξαγωγή ενός λαϊκού αγώνα δρόμου, στον οποίο είχαν δηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 25.000 άτομα. Κατόπιν συνεννόησης με τους Πολωνούς διοργανωτές, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου επαναπρογραμματίστηκε για τις 17 Οκτωβρίου 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση