GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο κορονοϊός αλλάζει τη μεταγραφική αγορά του ποδοσφαίρου

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού θα λήξει σε λίγους μήνες, όταν το ποδόσφαιρο θα βρίσκεται κοντά στο...

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού θα λήξει σε λίγους μήνες, όταν το ποδόσφαιρο θα βρίσκεται κοντά στο άνοιγμα της μεταγραφικής περιόδου. Πιθανώς με ένα νέο σενάριο, πάντως, δεδομένου ότι οι έμμεσες επιπτώσεις του Covid-19 θα επηρεάσουν επίσης τις διαπραγματεύσεις.

Αυτό είναι αναπόφευκτο, όπως αναπόφευκτο είναι ότι το ποδόσφαιρο, το σύνολο του ποδοσφαίρου, υφίσταται οικονομική ζημία. Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να γίνουν αξιόπιστες προβλέψεις για το ύψος αυτής της ζημίας, αν και το μόνο βέβαιο είναι ότι οι σύλλογοι και τα πρωταθλήματα θα χάσουν μέρος των ετήσιων εσόδων τους.

Ένα πράγμα είναι βέβαιο όμως και σχεδόν όλοι οι εμπειρογνώμονες συμφωνούν σε αυτό: οι τιμές των μεταγραφών θα πέσουν, ίσως και δραστικά. Απλή λογική, αφού φτωχότερες ομάδες σημαίνει φτωχότερη αγορά.

Αν οι εκτιμήσεις των τελευταίων ετών έχουν φθάσει σε επίπεδα στρατοσφαιρικά, σύμφωνα με τα οποία ένας επιθετικός υψηλού επιπέδου μπορεί να αξίζει μεταξύ 80 και 150 εκατομμυρίων ευρώ (π.χ. Ικάρντι, Λουκάκου, Γκριζμάν, Ζοάο Φέλιξ), το προσεχές καλοκαίρι θα είναι πολύ δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να υπερβεί αυτό το ποσό.

Αυτές τις ημέρες άτυπων συνομιλιών, οι μάνατζερ και οι αθλητικοί διευθυντές υπολογίζουν σε 20-25% λιγότερο την αξιολόγηση των μεταγραφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση