GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτά είναι τα νέα «θηρία» της ΕΛ.ΑΣ. που θα περιπολούν στον Έβρο

Του Χρήστου Μαζανίτη Μπορεί προς το παρόν να έχει σημάνει λήξης συναγερμού στον Έβρο, όμως, θα συνεχίσουν να ενισχύονται με υποδομές και...

Του Χρήστου Μαζανίτη
Μπορεί προς το παρόν να έχει σημάνει λήξης συναγερμού στον Έβρο, όμως, θα συνεχίσουν να ενισχύονται με υποδομές και τεχνικά μέσα Αστυνομία και Στρατός για την θωράκιση των συνόρων.
Τα οχήματα 8 MRAP Τyphoon GSS-300 κατασχέθηκαν τον Μάιο του 2015 όταν το Λιμενικό είχε εντοπίσει νότια της Κρήτης ένα φορτηγό πλοίο κατευθυνόμενο προς την Λιβύη. Στα αμπάρια του είχε κρυμμένα 8 στρατιωτικά θωρακισμένα οχήματα του τύπου, άλλα 5 θωρακισμένα TOYOTA Land Cruiser και 2 θωρακισμένες λιμουζίνες BMW και Mercedes.
Τα οχήματα σάπιζαν σε χώρο του τελωνείου, στον Πειραιά, μέχρι που πριν από 2 εβδομάδες με συνοπτικές διαδικασίες αποφασίστηκε να περιέλθουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και να σταλούν άμεσα για την ενίσχυση των αστυνομικών επιχειρήσεων στον Έβρο.
Τα θηρία είναι βάρους 16 τόνων και η θωράκισή τους κρατούν σφαίρες από πολεμικό τυφέκιο 7.62mm, 50άρι πυροβόλο, όλμους και νάρκες. Μπορούν να μεταφέρουν 8 άνδρες με διμελές πλήρωμα.
Ήδη, τα οχήματα περνούν το ένα μετά το άλλο τους τεχνικούς ελέγχους στο γκαράζ της αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα και ήδη το πρώτο έχει φθάσει στον Έβρο, απ’ όπου και οι αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφαλίσαμε. Έχει βαφτεί στα χρώματα της Ελληνικής Αστυνομίας και έχουν μπει και όλα τα διακριτικά.
Λόγω ύψους, μπορεί να περάσει υδάτινο κόλλημα μέχρι ενάμισυ μέτρο. Έχουν κινητήρα 12.000 κυβικά και μπορούν να αναπτύξουν τελική 110 χλμ. Το ρεζερβουάρ των 250 λίτρων προσφέρει αυτονομία περίπου 1.000 χλμ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 6 προορίζονται για την φύλαξη των συνόρων και τα άλλα 2 για τις ανάγκες της ΕΚΑΜ.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση