GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Εργασία από το σπίτι - Γιατί δεν πρέπει να δουλεύουμε στο κρεβάτι

Να αποφεύγουμε να δουλεύουμε από τη θαλπωρή του κρεβατιού μας συνιστούν οι ειδικοί όσο ο κορονοϊός μας κρατά σπίτι και είμαστε πολλοί...

Να αποφεύγουμε να δουλεύουμε από τη θαλπωρή του κρεβατιού μας συνιστούν οι ειδικοί όσο ο κορονοϊός μας κρατά σπίτι και είμαστε πολλοί εκείνοι που πρέπει να εργαζόμαστε από το σπίτι. Σύμφωνα με ειδικούς που μιλούν στην Daily Mail, όσο καθόμαστε στο κρεβάτι και δουλεύουμε από αυτό, γινόμαστε λιγότερο παραγωγικοί, αποκτάμε διαταραχή του ύπνου αλλά και προβλήματα με τη σπονδυλική μας στήλη. Όπως αναφέρει η έρευνα που διενήργησε η "Bensons for Beds" το 89% των Βρετανών παραδέχονται ότι πλέον δυσκολεύονται να απολαύσουν τον βραδινό ύπνο τους. Ειδικοί αποκαλύπτουν τους λόγους για τους οποίους δεν είναι υγιές να εργαζόμαστε από το κρεβάτι μας μέσα στο ξέσπασμα της πανδημίας.

Είναι κακό για τον εγκέφαλο

Το κρεβάτι πρέπει να το χρησιμοποιούμε για ύπνο και οικειότητα και τίποτα άλλο, αναφέρουν οι ερευνητές. Για ένα ήσυχο βράδυ και έναν ήρεμο ύπνο πρέπει να μην συσχετίζουμε το κρεβάτι με το γραφείο μας, λένε οι ειδικοί. "Αν αρχίσετε να διευρύνετε τα όρια ανάμεσα στη δουλειά και την ξεκούραση, το ένα θα εισχωρήσει στο άλλο" σχολίασε μία ειδική θεραπεύτρια ύπνου. Ο ιδρυτής και CEO του WeLab, Σάιμον Λαμπ, ξεκαθάρισε πως είναι σημαντικό μέσα στο σπίτι να δημιουργήσουμε έναν χώρο εργασίας και να τον χρησιμοποιούμε αποκλειστικά για δουλειά. "Δημιουργείται έτσι μία ψυχική κατάσταση που σε βοηθά να μεταφερθείς σε mode εργασίας όπου ακολουθείς τη ρουτίνα σου, μειώνονται οι πιθανές αιτίες διάσπασης προσοχής και παράλληλα δημιουργείς άνεση για να δουλέψεις. Αυτό αυξάνει σημαντικά την παραγωγικότητά σου" είπε ο ίδιος. Επίσης, πρότεινε να μην δουλεύουμε φορώντας πιτζάμες όλη μέρα.

Μειώνεται η παραγωγικότητα

Τη στιγμή που κλείνουμε το φως το βράδυ για να κοιμηθούμε, αν μένουμε όλη τη μέρα στο κρεβάτι, είναι λογικό ακόμη και την ώρα που κοιμόμαστε, η σκέψη μας να είναι γεμάτη δουλειά και επαγγελματικές υποχρεώσεις, λένε οι ειδικοί. Το να εργάζεσαι από το κρεβάτι αυξάνει την πιθανότητα να είσαι λιγότερο παραγωγικός και να έχεις μεγαλύτερη ενέργεια στη διάρκεια της ημέρας.

Τα σκοτεινά υπνοδωμάτια δεν βοηθούν στην εργασία

Τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα είναι φωτεινά. Το φως του ήλιου είναι το καλύτερο ενισχυτικό διάθεσης και βοηθά να αυξάνεται η ενέργεια αν εργάζεσαι δίπλα σε παράθυρο. "Το να εκτίθεσαι στο φυσικό φως στη διάρκεια της ημέρας, ιδιαίτερα το πρωί, βοηθά στο να ενεργοποιείται το βιολογικό σου ρολόι, οπότε το βράδυ ο οργανισμός είναι έτοιμος για ύπνο" εξήγησε η ερευνήτρια και πρόσθεσε: "Μία έρευνα αποδεικνύει ότι οι υπάλληλοι που κάθονται δίπλα σε παράθυρο κοιμούνται περισσότερα 46 λεπτά από αυτούς που εργάζονται σε σκοτεινούς χώρους".

Είναι ανθυγιεινό

Το να εργαζόμαστε στο κρεβάτι είναι μια ανθυγιεινή συνήθεια. Όταν κοιμόμαστε τη νύχτα χάνουμε περίπου 15 εκατ. δερματικά κύτταρα, κάτι που σημαίνει ότι τα σεντόνια μας μπορεί να συντηρούν περισσότερα από 5 εκατ. τύπους βακτηρίων αν δεν τα πλένουμε κάθε εβδομάδα. Έρευνα του "Amerisleep" σημειώνει ότι το να εργαζόμαστε ξαπλωμένοι αυξάνει τους κινδύνους για την υγεία μας σημαντικά, σύμφωνα με τη Metro. Ειδική της εταιρείας αυτής δήλωσε: "Η έρευνά μας αποκαλύπτει πως αν κάποιος δεν πλύνει τα σεντόνια και τα στρώματα, αυξάνει τον κίνδυνο να μολυνθεί από βακτήρια".

Είναι κακό για τη σπονδυλική στήλη

Παραμένοντας στο κρεβάτι, έτσι όπως καθόμαστε με το λάπτοπ στα πόδια μπορεί να μας προκαλέσει προβλήματα στην πλάτη, κάτι που μπορεί να επηρεάσει ακόμη και την ποιότητα ύπνου, επισημαίνουν οι ειδικοί που προτείνουν πάλι να δημιουργήσουμε έναν εργασιακό χώρο στο σπίτι όπου θα καθόμαστε με ίσια πλάτη ώστε να προστατεύσουμε τη σπονδυλική μας στήλη από μυϊκούς πόνους. Ακόμη και στο κρεβάτι να μείνουμε, προτείνεται να έχουμε διαφορετικά σκεπάσματα από αυτά της νύχτας ώστε να διαχωρίσουμε στο μυαλό μας τη δουλειά από τον ύπνο. Επίσης, να αλλάξουμε θέση στο κρεβάτι την ώρα της δουλειάς από την ώρα του ύπνου, αλλά και τον φωτισμό του δωματίου, ώστε να μην έχουμε διαταραχές ύπνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση