GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συμφωνία Αυγενάκη - ΚΕΔΕ: Ερχεται ο «Πέλοπας», η πλατφόρμα καταγραφής των αθλητικών υποδομών

Στην άμεση δημιουργία, για πρώτη στην Ελλάδα, της ψηφιακής βάσης καταγραφής του συνόλου των αθλητικών υποδομών της χώρας μας, συμφώνη...

Στην άμεση δημιουργία, για πρώτη στην Ελλάδα, της ψηφιακής βάσης καταγραφής του συνόλου των αθλητικών υποδομών της χώρας μας, συμφώνησαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους. Η καταγραφή του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων στην επικράτεια, υπό την ευθύνη της ΚΕΔΕ, θα συνοδεύεται από τα στοιχεία της κατάστασής τους (σε λειτουργία ή μη, παλαιότητα, βαθμός προόδου ως προς την αδειοδότηση, ελλείψεις, συχνότητα χρήσεων, αθλήματα που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις κ.λπ.).

Η πλατφόρμα καταγραφής, που συμφωνήθηκε να ονομαστεί «Πέλοπας», θα συντελέσει στη ταχύτερη και στοχευμένη αξιοποίησή τους, αλλά και στην προτεραιοποίηση των κατά τόπους αναγκών για αθλητικές υποδομές, καθώς θα υπάρχουν συγκεντρωμένες πλέον όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και τα μετρήσιμα στοιχεία για κάθε Δήμο, Περιφερειακή Ενότητα και Περιφέρεια.

Ο μυθολογικός Πέλοπας -Πέλοψ- ήταν βασιλιάς αρχικά στην Αχαΐα κι έπειτα στην Πίσα και θεωρείται κατά πολλούς ο ιδρυτής και θεμελιωτής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι κ. Αυγενάκης και Παπαστεργίου συζήτησαν και για τα προγράμματα μαζικής άθλησης στο πλαίσιο μιας πιο αποτελεσματικής αξιοποίησής τους προς όφελος του ερασιτεχνικού αθλητισμού, αλλά και για την πρωτοποριακή πανελλαδική δράση του Υφυπουργείου Αθλητισμού, «Ζήσε Αθλητικά», με πλήθος Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών που την υποστηρίζουν πρακτικά, η οποία έχει στόχο να κοινωνικοποιήσει τη νέα γενιά στις αθλητικές Αξίες.

Τέλος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, εξήρε την ανταπόκριση της πλειονότητας των Δήμων στην πρόσφατη σύσταση της ΓΓΑ για προληπτική απολύμανση των αθλητικών εγκαταστάσεων ευθύνης τους και ευχαρίστησε σχετικά τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση