GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Τι είπε ο Τσιόδρας για τα διαγνωστικά τεστ που κυκλοφορούν – Ποια είναι αξιόπιστα - ΒΙΝΤΕΟ

Εξαιρετικά σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό, εν μέσω της πανδημίας και του φόβου επικρατεί μετα...

Εξαιρετικά σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό, εν μέσω της πανδημίας και του φόβου επικρατεί μεταξύ των πολιτών, έδωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό διευκρίνισε καταρχάς ότι στη χώρα μας έχουν γίνει 13.477 διαγνωστικά τεστ από την έναρξη της επιδημίας στη χώρα μας έως και σήμερα.

Στη συνέχεια, σημείωσε πως σε αυτή τη φάση της επιδημίας στη χώρα μας τα ειδικά τεστ αντισωμάτων δεν συστήνεται να χρησιμοποιηθούν από το γενικό κοινό και δεν είναι διαγνωστικά της νόσου, τόνισε για να διευκρινίσει πως "ένα θετικό μπορεί να είναι ψευδώς θετικό λόγω έκθεσης σε άλλους κορονοϊούς που κυκλοφορούν κάθε χρόνο και προκαλούν κοινό κρυολόγημα, ενώ ένα αρνητικό τεστ στην οξεία φάση της νόσου, σε έναν άνθρωπο χωρίς ή με ελαφρά συμπτώματα μπορεί να δώσει και το λάθος μήνυμα πως 'δεν έχεις κάτι, δεν έχεις τον ιό' και μετά να υιοθετήσεις μία ανεύθυνη συμπεριφορά". Όπως υπογράμμισε, φυσικά και αυτό δεν ισχύει και μπορεί κάλλιστα να έχει τη νόσο κανείς με αρνητικό τέτοιο τεστ, ιδιαίτερα στην οξεία φάση της νόσου.

Τα μοριακά τεστ πιο αξιόπιστα

Τα πιο αξιόπιστα τεστ είναι τα μοριακά, που προκρίνονται από τους διεθνούς φορείς και πραγματοποιούνται σε όλες τις χώρες του κόσμου, τόνισε ο κ. Τσιόδρας. Τα τεστ αντισωμάτων δεν είναι γι' αυτή τη φάση της επιδημίας, γιατί θέλουμε τα πραγματικά δεδομένα και την αλήθεια, ανέφερε ο λοιμωξιολόγος.

Μάλιστα, σημείωσε πως αυτή την περίοδο ερευνητικές ομάδες στην Ελλάδα από τα Πανεπιστήμια σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα αξιολογήσουν την αξιοπιστία και την πιθανή χρήση στο μέλλον αξιόπιστων τέτοιων τεστ με αντισώματα για επιδημιολογικούς και άλλους πρακτικούς σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση