GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίντεο ντοκουμέντο! Τουρκική ακταιωρός συνοδεύει βάρκα με μετανάστες...

Συνοδεία τουρκικών ακταιωρών επιχειρούν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα λέμβοι με μετανάστες στο Ανατολικό Αιγαίο, όπως προκύπτει ...

Συνοδεία τουρκικών ακταιωρών επιχειρούν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα λέμβοι με μετανάστες στο Ανατολικό Αιγαίο, όπως προκύπτει από τα βίντεο και τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Τα βίντεο και οι φωτογραφίες προέρχονται από το ίδιο συμβάν το οποίο καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας ανοικτά της Λέσβου στην οριογραμμή των Ελληνικών χωρικών υδάτων.
Η λέμβος με τους πρόσφυγες και μετανάστες όπως φαίνεται και στο υλικό συνοδεύεται από τουρκική ακταιωρό η οποία παρακολουθεί την προσπάθεια του σκάφους του Λιμενικού Σώματος να αποτρέψει την είσοδο της λέμβου με τους αλλοδαπούς στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο.
Η λέμβος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, αλλά αντίθετα κινείται με μεγάλη ταχύτητα κάνοντας ελιγμούς ενώ στο δεύτερο βίντεο φαίνεται ότι προσπαθεί να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.





Σημειώνεται ότι, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα ένα παιδί έχασε τη ζωή του, όταν βάρκα με μετανάστες ανετράπη ανοιχτά της Λέσβου. Οι μετανάστες με το που εισήλθαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα ανέτρεψαν τη βάρκα τους. Το Λιμενικό προχώρησε σε επιχείρηση διάσωσης, διασώζοντας 47 αλλοδαπούς.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας, βάρκα στην οποία επέβαιναν 48 αλλοδαποί συνοδευόμενη από τουρκική ακταιωρό κινούνταν στην οριογραμμή. Όταν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησίασε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, οι επιβαίνοντες ανέτρεψαν τη βάρκα (πρόκειται για συνήθη τακτική κατά σύσταση των διακινητών προκειμένου να γίνει επιχείρηση διάσωσης, όπως σημειώνεται).
Το Λιμενικό προέβη σε επιχείρηση διάσωσης. Ύστερα από επίπονες προσπάθειες 46 άτομα ανασύρθηκαν σώα. Δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέσβου το ένα χωρίς τις αισθήσεις του. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης χωρίς αποτέλεσμα. Το άλλο παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση