GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να φροντίσετε την οικογένειά μου, να εκδικηθείτε για το θάνατό μου!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Η αστική κοινωνία στερείται ηρωισμού » Καρλ Χάινριχ Μαρξ Οι ήρωες δεν...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Η αστική κοινωνία στερείται ηρωισμού»
Καρλ Χάινριχ Μαρξ
Οι ήρωες δεν...
πεθαίνουν ποτέ στις καρδιές των Ελεύθερων...
Ζουν για αιώνια!

Πως να ξεχαστεί η 17 Μάρτη 2016...
Ημέρα που Μαρτύρησε στην Παλμύρα, την ιερή γη των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο Αλέξανδρος... ηρωικός Ρώσος Αξιωματικός Alexandr Prokhorenko.
Εκεί στην Παλμύρα ο Αλέξανδρος, Αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων δίνει στις Ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις τις συντεταγμένες στόχων τρομοκρατών, που είχαν εισβάλει από την Αττάλεια της Τουρκίας (τις ημέρες που εκεί στην Αττάλεια ο Κοτζιάς, τότε "κομμουνιστής" υπουργός Εξωτερικών έσερνε το χορό με τους φονιάδες των λαών κι αγκαζέ με τον σύντροφο Τσαούσογλου, για να πέσει ο Άσαντ), ώστε να καταλάβουν τα ανθρωπόμορφα κτήνη, οι Νατοϊκοί φονιάδες μισθοφόροι το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Περικυκλώνεται από τα ανθρωπόμορφα κτήνη... και για να μην συλληφθεί δίνει συντεταγμένες της ακριβής του θέσης και καλεί τη Διοίκηση να τον βομβαρδίσουν: «Παρακαλώ τελευταία μου επιθυμία, διεξάγετε την αεροπορική επιδρομή!».

Ο Αλέξανδρος... Μυθικός Ολύμπιος... Αρχαίος Έλληνας... άξιος γιος των λαών που μάχονται για Ελευθερία κι Ανεξαρτησία, σήμερα ένα παγκόσμιος θρύλος των Ελεύθερων του κόσμου:
 
«Κέντρο: επιβεβαιώστε το αίτημά σας.
Αλέξανδρος... Αξιωματικός: Επιβεβαιώνω. Αυτοί είναι έξω έξω, αυτό είναι το τέλος, Διοικητή ευχαριστώ εσάς, ενημερώστε την οικογένειά μου και την πατρίδα μου, τους αγαπώ. Πείτε τους ήμουν γενναίος και αγωνίστηκα μέχρι το τέλος. Παρακαλώ να φροντίσετε την οικογένειά μου, να εκδικηθείτε για το θάνατό μου, Διοικητή αντίο, πείτε στην οικογένειά μου τους αγαπώ.
Κέντρο: Διαταγή αεροπορικής επιδρομής.
»-

Για τις πλήρεις συνομιλίες του Ρώσου Ήρωα με τη ρωσική Διοίκηση, βλέπε σε: Θέλω να πεθάνω με αξιοπρέπεια και να πάρω όλα αυτά τα καθάρματα μαζί μου.



Ο Αλέξανδρος πέρασε στο Πάνθεον των Αθανάτων...
Ήρωας Λευτεριάς... στη Συρία... το παγκόσμιο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα όλου του κόσμου...
Στη γενέτηρά του, την ορεινή Ορενμπούργκ των περίπου 600.000 κατοίκων, στα νότια Ουράλια όρη του ποταμού Ουράλη, στην κεντρική πλατεία και τη Λεωφόρο με το όνομά του συγκεντρώθηκαν βετεράνοι αντιφασιστικών-αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων από την Ιταλία -στη Βαρέζε της Ιταλίας έχουν αναγείρει ανδριάντα του Αλέξανδρου- και τη Γαλλία, επιζώντες βετεράνοι του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, του Στάλινγκραντ, οι οργανώσεις Νεολαίας της Ορενπούργκ, οι Ρωσικές αρχές αφιέρωσαν ένα τεράστιο χάλκινο άγαλμα μνήμης στον Ήρωα με τιμητική φρουρά 24 ώρες το 24ωρο Ρώσους στρατιώτες.
Το χάλκινο άγαλμα σε ένα βάθρο από ατόφιο γρανίτη. Στην πλατεία το μνημείο του Αλέξανδρου συντροφεύουν 200 έλατα, εκατοντάδες τριανταφυλλιές που δενδροφύτευσαν στην τελετή αποκάλυψης του αγάλματος.
Συγκινημένος ο Ιβάν, αδελφός του Ήρωα... ευχαρίστησε τις ξένες αντιπροσωπείες...


 Σχετικά:



Ορισμένοι, σε διατεταγμένη υπηρεσία, ή αφελείς, ή αυτοί που πάσχουν από Ρωσοφοβία κι αντιρωσική ψύχωση, που αντικατέστησε τον αντικομουνισμό [Βλέπε σε: Ο Ζιουγκάνοφ, για την ευρωπαϊκή αντιρωσική υστερία], μιλούν σήμερα για "ιμπεριαλιστική" Ρωσία, ή τη Ρωσία που καταδυναστεύει τη Συρία κι ακόμη πως Ο Πούτιν με τον Ερντογάν έχουν μια συμμαχία κι άλλα πολλά και φαιδρά.

Όλοι οι προαναφερόμενοι, ίσως δεν γνωρίζουν πως η Ρωσία βρίσκεται στη Συρία και δίνουν μαζί τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, κατόπιν πρόσκλησης για βοήθεια από τη Συριακή Βουλή.
Καλά, μια χώρα ζητάει βοήθεια και μια άλλη ανταποκρίνεται, έτσι απλά;
Αυτό δεν είναι σε πλήρη διάσταση με το λεγόμενο "διεθνές δίκαιο"; 
Γιατί λοιπόν δεν διαμαρτύρεται για την "ιμπεριαλιστική" παρουσία της Ρωσίας στη Συρία;
Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά -σε αντίθεση με τους δήθεν πατριώτες που διαλαλούν πως ο Πούτιν δεν βοηθάει την Ελλάδα, αλλά την Τουρκία- η ιστορική 8 Οκτώβρη 1980.
Η "Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ της ΕΣΣΔ - Συρίας" (8 Οκτώβρη 1980), κατατεθειμένη στον ΟΗΕ κι όλα τα διεθνή φόρα.
Σύμφωνα με την Συνθήκη, η Σοβιετική Ένωση έχει δεσμευτεί -αντιστοίχως η Συρία- για την υπεράσπιση της Συρίας εάν δεχθούν επίθεση από ένα τρίτο μέρος.
Μια Διεθνής Συνθήκη που διέφυγε στους πράκτορες διάλυσης της ΕΣΣΔ, τον μεθύστακα και τον διαφημιστή πίτσας και δεν καταργήθηκε ποτέ. Έτσι, όταν η κυβέρνηση κι η Βουλή της Συρίας την επικαλέστηκε και ζήτησε βοήθεια για την αντιμετώπιση της ιμπεριαλιστικής επίθεσης, έφερε τις Ρωσικές Ε.Δ. στη Συρία.

Σημείωση - 1 (Πούτιν - Ερντογάν):
Μόνον οι αφελείς κι οι σε διατεταγμένη υπηρεσία προχωρούν σε σχόλια, παρατηρήσεις κι "αναλύσεις" για την φιλία μεταξύ Πούτιν κι Ερντογάν.
Ο Πούτιν δεν χάνει καμία ευκαιρία να σηματοδοτεί πως η Ρωσία δεν πουλάει τους συμμάχους της και δυσικά δεν ξεχνάει τους νεκρούς ήρωες Ρώσους που έπεσαν υπερασπιζόμενοι τη Συριακή γη.
Μετά την εισβολή του Ερντογάν στη Συρία, την οποία επικρότησε και στηρίζει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και μάλιστα επιβάλει ακόμη και τώρα κυρώσεις στον λαό της Συρίας, μπροστά στα φέρετρα που επέστρεφαν στην Άγκυρα, ο Ερντογάν επισκέφθηκε τον πρόεδρο Πούτιν.
Ποτέ δεν παραβιάζεται πρωτόκολο και κανόνες σε συνάντηση ηγετών δύο χωρών.
Ποτέ δεν έδειξαν τα ΜΜΕ και δεν μίλησαν οι αργυρώνητες δημοσιογραφικές πόρνες για το "καψώνι" του Πούτιν στον Ερντογάν, μοναδικό, πρωτοφανές και για πρώτη φορά σ' ολόκληρο τον κόσμο.
Ο φιλοξενών ηγέτης πάντα υποδέχεται τον επισκέπτη ηγέτη.
Στην περίπτωση της συνάντησης Πούτιν-Ερντογάν... ο σουλτάνος κι η αντιπροσωπεία του περίμεναν δύο ολόκληρα λεπτά της ώρας, κοίταζαν τα ρολόγια τους, κοιταζόταν μεταξύ τους, ο Ερντογάν έψαξε καρέκλα για ξεκούραση... μέχρι να εμφανιστεί ο οικοδεσπότης.
Όταν υποδέχεται το Λιοντάρι της Συρίας, ο Πούτιν περιμένει έξω τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Τα δύο βίντεο σε σύνθεση ενός... δεν μιλάνε, κραυγάζουν!
Στα βίντεο, βλέπετε αυτές τις δύο στιγμές σε σύγκριση:



Σημείωση - 2
Στην Ελλάδα θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπονται όλα τα πολιτικά κόμματα κι όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων εννέα χρόνων, για την ντροπιαστική, χυδαία, βρωμερή στήριξη του φασίστα Ερντογάν και στις βλέψεις του απέναντι στη Συρία.
Βέβαια, θα πει και δικαίως κάποιος, δεν ντρέπονται για την κατοχή της Κύπρου μας από το φασιστικό τουρκικό καθεστώς κι εσύ περιμένεις να ντραπούν για την προδοσία της Συρίας;

«Ο Θεός να σε προστατεύει… Ω Συρία»

Περισσότερα για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας: ΕΔΩ
 
«Οι αναμνήσεις μας είναι η δύναμή μας.
Ας μην αφήσουμε ποτέ να σβηστούν από τη μνήμη
οι ηρωικοί σταθμοί της Ιστορίας μας
κι όταν η νύχτα επιχειρεί να ξανάρθει
εμείς ας βάλουμε φωτιά στις μεγάλες επετείους,
όπως θα ανάβαμε πυρσούς!
»
Βίκτωρ Ουγκώ,
από γράμμα στον Λουί Μπλανκ (1877)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση