GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Η χώρα που αποφάσισε άνδρες και γυναίκες να κυκλοφορούν διαφορετικές μέρες

Η κυβέρνηση του Παναμά ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πιο αυστηρά μέτρα για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, έ...

Η κυβέρνηση του Παναμά ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πιο αυστηρά μέτρα για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, ένα από τα οποία προβλέπει πως οι άνδρες και οι γυναίκες θα μπορούν να βγαίνουν διαφορετικές ημέρες της εβδομάδας από τα σπίτια τους.

Από την Τετάρτη και για 15 ημέρες, οι άνδρες θα μπορούν να βγαίνουν για να ψωνίσουν στο σούπερ μάρκετ ή για να πάνε στο φαρμακείο για δύο ώρες, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο. Η έξοδος στις γυναίκες θα επιτρέπεται Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Την Κυριακή, απαγορεύεται η έξοδος στους πάντες, ανεξαρτήτως φύλου.

"Αυτή η καραντίνα δεν έχει κανέναν απολύτως άλλο στόχο παρά να σωθούν ζωές", είπε ο υπουργός Ασφάλειας Χουάν Πίνο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πάνω από 2.000 άνθρωποι, διευκρίνισε ο ίδιος, συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο διότι παραβίασαν τους κανόνες του "πλήρους και υποχρεωτικού" περιορισμού στο σπίτι που επιβλήθηκε σε όλους τους πολίτες την 24η Μαρτίου. Η κατανομή των εξόδων που ανακοινώθηκε είναι το "πιο απλό μέσο" για να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που κυκλοφορούν στους δρόμους, πρόσθεσε ο Πίνο.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό στον Παναμά, όπου καταμετρώνται 1.075 κρούσματα μόλυνσης.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Πηγή ΦΩΤΟ: Luis ACOSTA AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση