GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απάντηση της Τουρκίας στη συνέντευξη Μητσοτάκη στο CNN: Ελλάδα άσε το blame game

Άμεση ήταν η απάντηση της Τουρκίας στη συνέντευξη Μητσοτάκη στο CNN. “Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού Μ...

Άμεση ήταν η απάντηση της Τουρκίας στη συνέντευξη Μητσοτάκη στο CNN.

“Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού Μητσοτάκη και ανησυχούμε βαθύτατα για τη νοσηρή συμπεριφορά και για τη χρήση αιματηρής βίας κατά των προσφύγων από τους από τους επιβολείς του νόμου και τους συνοριοφύλακες της χώρας του”, αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.

Ο Αλτούν επισημαίνει ακόμη ότι η Τουρκία φιλοξενεί τους περισσότερους πρόσφυγες από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, αποτελώντας το πρόχωμα κατά της παράνομης μετανάστευσης από τη Συρία και αλλού.

“Η Ε.Ε. έχει αποτύχει να τηρήσει τις υποσχέσεις της, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής βοήθειας και της εθελοντικής αποδοχής προσφύγων, σύμφωνα με τη συμφωνία του 2016. Ως αποτέλεσμα, η Τουρκία έπρεπε να σταματήσει τη ροή των προσφύγων προς την Ευρώπη και να προετοιμαστεί για μία πιθανή νέα ροή από το Ιντλίμπ”, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η τουρκική προεδρία, προβαίνοντας και σε… συστάσεις προς την Ελλάδα:

“Από το να παίζει το παιχνίδι των κατηγοριών (blame game), συνιστούμε στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη διεθνή κοινότητα να ενσκήψουν στην πηγή της παράνομης μετανάστευσης, δηλ. στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση