GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Κίνα κέρδισε τον πόλεμο με τον Coronavirus... κι η Ε.Ε. των τραπεζιτών αλλού τυρβάζει!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας [...] δεινότατον δὲ παντὸς ἦν τοῦ κακοῦ ἥ τε ἀθυμία ὁπότε τις...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

[...] δεινότατον δὲ παντὸς ἦν τοῦ κακοῦ ἥ τε ἀθυμία ὁπότε τις...
αἴσθοιτο κάμνων (πρὸς γὰρ τὸ ἀνέλπιστον εὐθὺς τραπόμενοι
τῇ γνώμῃ πολλῷ μᾶλλον προΐεντο σφᾶς αὐτοὺς καὶ οὐκ
ἀντεῖχον), καὶ ὅτι ἕτερος ἀφ’ ἑτέρου θεραπείας ἀναπιμπλάμενοι
ὥσπερ τὰ πρόβατα ἔθνῃσκον· καὶ τὸν πλεῖστον
φθόρον τοῦτο ἐνεποίει. [...]
Θουκυδίδης, Ιστορίαι, "Ο λοιμός"
Όταν λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου χρόνου του Πολεποννησιακού πολέμου
ενέσκηψε στην Αθήνα μια θανατηφόρα επιδημία
Μετάφραση: Και το φοβερώτερον εις όλην αυτήν την ασθένειαν ήτο
όχι μόνον η αποθάρρυνσις των θυμάτων, όταν αντελαμβάνοντο,
ότι προσεβλήθησαν από την νόσον (διότι το πνεύμα των παρεδίδετο
αμέσως εις απελπισίαν και εγκατέλειπαν εαυτούς εις την τύχην
και δεν ανθίσταντο κατά της ασθενείας), αλλά και το γεγονός,
ότι νοσηλεύοντες ο είς τον άλλον,
εμολύνοντο και απέθνησκαν ωσάν πρόβατα.

Ενώ στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την "πολιτισμένη" δύση και σ' όλες τις χώρες όπου οι λεγόμενες Κεντρικές Τράπεζες δεν ανήκουν στις κυβερνήσεις (όπως η δήθεν "Τράπεζα της Ελλάδας"), στις χώρες που ο κορονοϊός (Coronavirus) εξαπλώνεται, η Ανθρώπινη ζωή προσμετράται με το "κόστος στην οικονομία", η Κίνα εξέρχεται από τον εφιάλτη που της αποδόθηκε.
Ας σημειώσουμε τις πολιτικές και πρακτικές μεθόδους αντιμετώπισης, ανάμεσα στο "δικτατορικό καθεστώς της κομμουνιστικής Κίνας" και τις μεγάλες "δημοκρατίες" της δύσης, ευχόμενοι να μην συμβεί στην Ελλάδα αυτό που βιώνει ο φίλος γειτονικός ιταλικός λαός. Ο ιταλικός λαός που εγκαταλείφθηκε από τη "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια" -όπως έχουν βαπτίσει το 4ο Ράιχ: Απαγόρευση εξαγωγής φαρμάκων στην Ιταλία από Γερμανία-Γαλλία, εν μέρει "δημοσιονομική υπέρβαση προϋπολογισμού" με σημείωση του διευθυντηρίου πως αυτό θα τους οδηγήσει σε "Επιτροπεία" αντίστοιχη της Ελλάδας.
Στην Κίνα αποφάσισαν από την πρώτη στιγμή να σταματήσουν ολοκληρωτικά την οικονομία της χώρας σε όλα τα επίπεδα. Στην Ουχάν και την Χουπέι, από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε "κατάσταση έκτακτης ανάγκης": κλείσιμο αεροδρομίων, σιδηροδρόμων, αυτοκινητοδρόμων, εργοστασίων, δημόσιων υπηρεσιών, επιχειρήσεων, σχολεία, απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών, ψεκασμούς δρόμων και κτιρίων τρεις φορές την ημέρα. Στην υπόλοιπη Κίνα απαγόρευση εσωτερικών μετακινήσεων.
Στην Κίνα δεν υπήρξαν οι αηδίες που μας βομβαρδίζουν καθημερινά. Εκκλήσεις για «ψυχραιμία κι υπευθυνότητα, κανόνες ατομικής υγιεινής» (μόλις σήμερα στην Ελλάδα το κλείσιμο των σχολείων κι ενώ ιδιωτικές επιχειρήσεις σε υποχρεωτική άδεια το προσωπικό τους, οι δημόσιες υπηρεσίες με ατελείωτες ουρές συνεχίζουν να εξυπηρετούν τον ιδιωτικό τομέα και "πέσουν έξω οι δουλειές"). Κανένας πρωθυπουργός δεν τολμάει να αποφασίσει το αυτονόητο... το πάγωμα πληρωμών σε δάνεια, νόμο Κατσέλη, ΕΝΦΙΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ... που σημαίνει ουρές εντός τραπέζης.
Στη "κομμουνιστική δικτατορία" της Κίνας εκδόθηκαν «ΔΙΑΤΑΓΕΣ» (μόλις χθες οι αντίστοιχες στην Ιταλία, αφού πρώτα καταστράφηκε η χώρα και δεν έλαβαν μέτρα για να μην θιγεί ο τουρισμός κι η "εθνική οικονομία" -όπου "εθνική" διάβασε κερδοφορία πολυεθνικών)... για παράδειγμα. Στη "δημοκρατική" Ελλάδα;
Στη "κομμουνιστική δικτατορία" της Κίνας η άμεση απαγόρευση αγώνων -με ή χωρίς θεατές- στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα στοίχισε εκατοντάδες χιλιάδες εκατομμυρίων.
Στην Ουχάν των 12 εκατομμυρίων κατοίκων, για ένα ολόκληρο μήνα απαγορεύτηκε η κυκλοφορία, η έξοδος από τα σπίτια και κανένας δεν πείνασε, δεν λιμοκτόνησε, αφού οργανώθηκε την ίδια ημέρα ένα σύστημα διανομής και παράδοσης τροφίμων σε κάθε οικογένεια, χωρίς να υπάρχει συνωστισμός στα σουπερμάρκετ, ουρές στα ταμεία που βλέπουμε σήμερα στην Ελλάδα.
Σήμερα στην Ουχάν, που πρωτοεμφανίστηκε ο ιός, είναι η τέταρτη ημέρα που δεν υπάρχει κανένα κρούσμα (υπάρχουν σε νοσηλεία ή καραντίνα μόλις 36 κρούσματα, σε σύνολο 12 εκατομμυρίων κατοίκων... δηλαδή πληθυσμός που ξεπερνάει τον ελληνικό).

Περήφανοι στην Κίνα, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό,
για την κατασκευή και λειτουργία νοσοκομείου σε μόλις 5 ημέρες,
ώστε ν' αντιμετωπιστεί ο φονικός ιός κορωναϊός
«Πιστεύω πως [ο κορωναϊός] θα επιταχύνει
την επιστροφή των θέσεων εργασίας στη Βόρεια Αμερική»
Wilbur Ross
Υπουργός Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής
Σήμερα έχουν κλείσει τα νοσοκομεία που κατασκευάστηκαν σε χρόνο ρεκόρ για τη νοσηλεία των ανθρώπων, όταν μετρούσαν καθημερινά περισσότερους από 100 νεκρούς ανθρώπους κι εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα θετικά στον ιό: 11 από τα 14 "Ειδικά Κέντρα Αντιμετώπισης του Coronavirus" έκλεισαν.

«Άφησε τον ιό έξω από την πόρτα.
Μένω στο σπίτι»
Στη γειτονική μας Ιταλία παίρνουν μέτρα μετά την καταστροφή και η δυσκολία είναι τεράστια, όταν τους κανόνες επιβάλλουν οι "αγορές".
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνείται κάθε βοήθεια που θα αποσταθεροποιήσει την "οικονομική σταθερότητα", όπως αποκαλούν την πολιτική λιτότητας που επιβάλει η ιδιωτική εταιρία κι όχι τράπεζα, η βαπτισμένη παραπλανητικά ως "Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα", στην οποία ανατέθηκε η οικονομική πολιτική της ευρωζώνης, όπως αναθέτουν τον καθαρισμό ή φύλαξη Δημόσιων Υπηρεσιών σε εταιρίες.
Η "δημοσιονομική πειθαρχία" που έχει επιβάλλει η δικτατορία του ευρώ του 4ου Ράιχ, έχει στην Ιταλία ανάλογες επιπτώσεις μ' αυτές στην Ελλάδα και στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, του πάλαι ποτέ Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ανδρέα Παπανδρέου.
Η Γεωργία Γκαρδαλίνου σημειώνει στο twitter και τα λέει όλα:
«Georgia Gardalino
Αφιερωμένο στους μενουμευρώπηδες (ισολογισμένοι προϋπολογισμοί και ισοδύναμα).
Σε 10 χρόνια η Ιταλία πετσόκοψε 37 δις από την υγεία για χατήρι της ΕΕ.
Πετσόκοψε 70.000 κρεββάτια και 359 μικρά νοσοκομεία/κλινικές.
(Πηγή: rapporto fondazione Gimbe, settembre 2019, στην Repubblica)»

«Τώρα είναι σαφές σε όλους πως για να νικήσουμε τον Coronavirus
έχουμε ανάγκη περισσότερης Ευρώπης» Emma Bonino
Κι ενώ η Ιταλία ζει τραγικές καταστάσεις και τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη αρνούνται ακόμη και τα πιο σημαντικά βοηθήματα όπως οι μάσκες, η Emma Bonino... πάντα φιλελεύθερη που διαχρονικά τάχθηκε υπέρ των περικοπών στην υγεία, μας λέει ότι χρειάζεται Περισσότερη +Ευρώπη.

Σήμερα η Emma Bonino είναι βουλευτής με το κόμμα της ιταλικής "αριστεράς" κι επίσημη εκπρόσωπος του Σόρος (Ο Σόρος με χρηματοδοτεί κι είμαι περήφανη! - Soros mi finanzia e me vanto! 14/7/2017), αφού πρώτα διατέλεσε Επίτροπος της Ιταλίας στην Ε.Ε. με τη συμμετοχή της στη δεξιά του Μπερλουσκόνι κι ακόμη υπουργός Διεθνούς Εμπορίου με την "αριστερή" κυβέρνηση Πρόντι, υπουργός των Εξωτερικών στην αριστερή κυβέρνηση Λέττα, γνωστή για τον θαυμασμό της προς το Ισραήλ, τη Βόρεια Κύπρο (όπως αποκαλεί την κατεχόμενη Κύπρο), τους Κούρδους "επαναστάτες", την "αραβική άνοιξη" και φυσικά απεχθάνεται τη σκέψη για δικαίωμα πατρίδας στους Παλαιστίνιους και εκτιμάει πως η Ιταλία θα σωθεί με τη νομιμοποίηση λαθρομεταναστών ως Ιταλών πολιτών, με ρυθμούς 160.000 το χρόνο... για 10 συνεχόμενα χρόνια...

Αυτά όταν η Ιταλία βιώνει κατάσταση έκτακτης ανάγκης κι όλοι ανακαλύπτουν εκ νέου τη θεμελιώδη αξία του κράτους, τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους, τη σημασία των συνόρων και της εσωτερικής βιομηχανικής παραγωγής καθώς και την εσωτερική αγορά.
Σήμερα όσο ποτέ έχουν ανάγκη οι λαοί της Ευρώπης ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ για να νικήσουμε τον κοροναϊό.
Ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος που, χωρίς τον εκβιασμό των ευρωπαίων τραπεζιτών, μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τον κίνδυνο όλων των Ανθρώπων.

Στην Κίνα, μπροστά σε ένα εξωγενές σοκ, η Κεντρική Τράπεζα παρεμβαίνει στην αγορά δημοσίων τίτλων για να δημιουργήσει χρήματα υπέρ της κυβέρνησης και να μειώσει τα επιτόκια (που τελικά καθορίζονται πάντα από την κεντρική τράπεζα)
Στην Ιταλία, την Ελλάδα, τις 27 χώρες της δικτατορίας του ευρώ, από τότε που ξέσπασε η κρίση του κοροναϊού συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που συμβαίνει σε «κανονικές» χώρες, υπό την έννοια ότι σε περιόδους κρίσεων αυξάνονται αντί να μειώνονται τα
επιτόκια, καθώς αυτό καθορίζουν κι επιτρέπουν οι "αγορές": Συστηματική τρέλα εναντίον της ανθρώπινης ύπαρξης.

Αυτή είναι η "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια της αλληλεγγύης"... το 4ο Ράιχ!
Η πανδημία θερίζει τους λαούς της Ε.Ε. και ποια είναι η Ημερήσια Διάταξη της Ευρωομάδας στη συνάντηση των Βρυξελλών, τη Δευτέρα 16 Μάρτη 2020;
Φυσικά η θεσμοποίηση της απόλυτης δικτατορίας του 4ου Ράιχ: Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας
* Πρωταρχικό καθήκον η έγκριση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας...
* Δεύτερο καθήκον η ασφάλεια για τις μεγάλες τράπεζες (όπως η Deutsche Bank)...
* Τέλος, αν υπάρχει χρόνος, η έκτακτη ανάγκη για το coronavirus.
Αυτή είναι η ατζέντα της Ευρωομάδας που θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα. Ακριβώς για να καταστεί σαφές σε όλους τη σειρά προτεραιότητας των πραγμάτων για το 4ο Ράιχ.
Η Ευρωομάδα τους, χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι των τραπεζιτών, έχει
συγκεκριμένες προτεραιότητες... οι τραπεζίτες επιβάλουν τις προτεραιότητες.
Αντί ν' αποφασίζουν τη βοήθεια που χρειάζονται οι λαοί στην Ευρώπη σ' αυτήν την στιγμή έκτακτης ανάγκης, δηλαδή ενίσχυση των Εθνικών Συστημάτων Υγείας θέτωντας τέλος στην πολιτική περικοπής δαπανών κι ενίσχυση της "ιδιωτικής υγείας", στήριξη δημόσιων επενδύσεων και καθιέρωση συστημάτων αποζημίωσης για εταιρείες που οφείλουν να κλείσουν για την προστασία των εργαζομένων... αυτοί αγωνιούν για τη δικτατορία του ευρώ και τις τράπεζες τους.
ή που έχουν χάσει σημαντικά τμήματα εσόδων λόγω κοροναϊού.
Μάλιστα αποφασίζουν για την "αναθεώρηση" του "Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας", χωρίς καν να υπάρξει συζήτηση κι αποφάσεις στα δικά τους προτεκτοράτα, στα κοινοβούλια των χωρών μελών της Ε.Ε., πόσω μάλλον στους λαούς που θα έπρεπε ν' αποφασίσουν με δημοψηφίσματα.
Ο Ιταλός Μαρξιστής φιλόσοφος Diego Fusaro, σημειώνει με τίτλο «Όπου αυξάνει ο κίνδυνος, εκεί αυξάνει επίσης η μιζέρια του νεοφιλελευθερισμού»:
«Μας είπατε ότι τα σύνορα δεν πρέπει να υπάρχουν. Ότι ο ιδιωτικός τομέας ήταν καλύτερος από τον δημόσιο. Ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν η σωτηρία μας. Ότι το Κράτος ήταν το κακό. Ότι τα νοσοκομεία έκλεισαν για οικονομικούς λόγους. 
Ένας ιός ήταν αρκετός για να καταρρεύσουν όλα τα ψέματά σας. Ένας ιός ήταν αρκετός για να δείξει την απάτη του φιλελευθερισμού, της μεθόδου διακυβέρνησης που πλασάρατε ως το κοινό καλό για όλους, όταν στην πραγματικότητα ήταν μόνο μια χυδαία συγκάλυψη των δικών σας ταξικών συμφερόντων."La storia è magistra vitae" [μεταφ. "Η ιστορία είναι δάσκαλος της ζωής"], έλεγε ο Κικέρωνας.
Εάν αυτό είναι αλήθεια, μας διδάσκει -μόνο αν θέλουμε να το ακούσουμε- ότι στις επιδημίες, ειδικά οι αδύναμες τάξεις καταστρέφονται.... Και στις πανδημίες μεγαλώνει ο κυνισμός και η χυδαιότητα... Είναι το αριστούργημα του νεοφιλελευθερισμού.
Εάν είστε 70 ετών, είστε πολύ νέοι για να συνταξιοδοτηθείτε, αλλά αρκετά μεγάλοι για να σας αφήσουν να πεθάνετε χωρίς θεραπεία. Από το πάντα "ανοιχτά σύνορα" σε μέτρα Στρατιωτικού Δικαίου. Όλα μέσα σε λίγες ώρες. 
Μια διαλεκτική ανατροπή αντάξια της "Φαινομενολογίας του Πνεύματος" και του αποσπάσματος που διηγείται από την αρετή στην τρομοκρατία. Εν τω μεταξύ, χωρίς σχεδόν να παρατηρεί κανείς, ή να δίνει το σωστό βάρος, επέλεξαν την ημερομηνία 16 Μάρτη 2020 για την υπογραφή του "Ευρωπαίκού ΜΗχανισμού Σταθερότητας"... επιλογή τυχαία, κατά λάθος στη μέση της έκτακτης ανάγκης του Coronaviru.
Ο τρομακτικός μηχανισμός της ευρωπαϊκής σταθερότητας, ένα ακόμη εργαλείο για την εξόντωση της Κυριαρχίας του Εθνικού Κράτους. Λοιπόν ναι, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, αυτό το φονικό εργαλείο που δεν είχε εγκριθεί και για το οποίο, σύμφωνα με αυτούς που μονοπωλούν τη συζήτηση, θα μπορούσαμε να κοιμηθούμε σωστά. 
Είναι γεγονός. Ο κορωναϊός χρησιμοποιείται ήδη και ως μέθοδος φιλελεύθερης κυβέρνησης.»

Ο "Coronavirus" μπορεί να κτυπήσει οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα έπρεπε να έχουν ανακοινωθεί πριν ακόμη παρουσιαστεί κρούσμα στην πατρίδα μας.
Κι αμέσως θα έπρεπε ν' ακολουθήσουμε το παράδειγμα, τις οδηγίες της Κίνας.
Στην Κίνα απολύθηκαν και δικάζονται όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες και κυβερνητικά στελέχη που δεν αντέδρασαν άμεσα... στην Ελλάδα δεν θα πληρώσει κανένας για ότι συμβεί, όπως ποτέ δεν πλήρωσε κανένα κυβερνητικό στέλεχος για καταστροφές και εκατοντάδες νεκρούς από "υπηρεσιακή κυβερνητική αδράνεια".
Με ότι μπορεί κάποιος να προσδώσει, ή να ασκήσει κριτική στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, το κόμμα του Μεγάλου Τιμονιέρη, απέδειξε πως μπόρεσε να προσφέρει τα μέγιστα στον Κινεζικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση