GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έσπασαν τα κοντέρ: Ιστορικό ρεκόρ υπερπτήσεων τουρκικών F-16

Του Χρήστου Μαζανίτη Η Τουρκική κατακόρυφη αύξηση της προκλητικότητας από αέρος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο από την αρχή του 2020 έως κ...

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η Τουρκική κατακόρυφη αύξηση της προκλητικότητας από αέρος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο από την αρχή του 2020 έως και σήμερα, με την συμπεριφορά των Τούρκων πιλότων στο Αιγαίο να δείχνει ότι κυνηγούν διακαώς το ατύχημα που θα οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο.

Φαίνεται ότι η επιδίωξη αυτή της Τουρκίας δεν είναι καθόλου "τυφλή", όπως μας εξηγούσε γνώστης της κατάστασης από το ελληνικό "πεντάγωνο", αφού οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι επιδιώκει το ατύχημα προκειμένου να μπορέσει σε αυτό – με αφορμή ενδεχόμενη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που θα προκύψει – να θέσει de facto ζητήματα επί των 10 μιλίων του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Η Άγκυρα, εσχάτως, για πρώτη φορά από το 1931 που έχει κατοχυρωθεί από την Ελλάδα, αναγνωρίζει μόνο 6 μίλια από τον ΕΕΧ και βέβαια ούτε κουβέντα για το ελληνικό FIR.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε, τον Μάρτιο καταγράφηκαν – μέχρι στιγμής – συνολικά 48 υπερπτήσεις πάνω από Χερσαίο Έδαφος και Νησιά. Τον Φεβρουάριο 54 και τον Ιανουάριο 62. Το συνολικό άθροισμα των υπερπτήσεων από την αρχή της χρονιάς ανέρχεται στις 164! Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της τουρκικής προκλητικότητας, ολόκληρο το 2019, που η Τουρκία χτύπησε ιστορικό ρεκόρ στις υπερπτήσεις, καταγράφηκαν 124! Κι ακόμη έχουμε άλλους εννέα μήνες μπροστά μας.

Εκτός όμως από τον τουρκικό παροξυσμό, στο "πεντάγωνο" έχουν να αντιμετωπίσουν και την εσωτερική υπονόμευση του αξιόμαχου της Πολεμικής Αεροπορίας, με δημοσιεύματα που κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών, που είναι και το κυρίως ζητούμενο της Τουρκίας στο πλαίσιο του υβριδικού πολέμου. Η αγανάκτηση και η οργή ξεχείλιζε από τις ψεύτικες πληροφορίες που έκαναν λόγο για υπερπτήση τουρκικού F-16 από τον Έβρο μέχρι… την Καβάλα! Μάλιστα και ο πολύ μετρημένος στις αντιδράσεις του κι εξαιρετικά ψύχραιμος υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν μπορούσε να συγκρατήσει την οργή του, προβαίνοντας σε ανάρτηση διάψευσης στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί, γράφοντας: "'Υπερπτήση τουρκικού F-16 πάνω από την Καβάλα'; Πρόκειται για τον ορισμό της ψευδούς είδησης. Όσοι την αναπαράγουν καθίστανται αυτομάτως υπόλογοι. Και δεν είναι προσωπικό, αν κ θα μπορούσα να το δω κ έτσι. Απλά, με αυτά τα θέματα δεν παίζουμε!"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση