GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστολή Τουρκίας στον ΟΗΕ για «κυρίαρχο FIR» ψευδοκράτους σε Κύπρο - ΦΩΤΟ

Επιστολή στον ΟΗΕ κατέθεσε εκ μέρους του ψευδοκράτους ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας Feridun H. Sinirlioğlu για το θέμα της παρά...

Επιστολή στον ΟΗΕ κατέθεσε εκ μέρους του ψευδοκράτους ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας Feridun H. Sinirlioğlu για το θέμα της παράνομης χρήσης του FIR της Κύπρου.

Συγκεκριμένα σε επιστολή ημερομηνίας 24 Φεβρουαρίου 2020 που υπογράφει ο İsmet Korukoğlu, το κατοχικό καθεστώς απορρίπτει τους ισχυρισμούς της ΚΔ για «παραβιάσεις διεθνών κανονισμών κυκλοφορίας» και «εθνικού εναέριου χώρου της Κύπρου». Προχωρώντας ένα βήμα πάρα πέρα κάνει λόγο «για ύπαρξη δύο ανεξάρτητων, αυτοδιοικούμενων κρατών στη νήσο της Κύπρου, όπου κάθε ένα ασκεί κυριαρχία και δικαιοδοσία εντός της αντίστοιχης επικράτειάς του».

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή στον ΟΗΕ :

Σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησής μου (ψευδοκράτος), γράφω σε απάντηση της επιστολής της 4ης Φεβρουαρίου 2020 που απευθύνθηκε σε εσάς από τον Ελληνοκύπριο εκπρόσωπο στη Νέα Υόρκη και κυκλοφόρησε ως έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας (A / 74/628-S / 2020/92), η οποία, για άλλη μια φορά, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα στην πράξη.

Για να θέσουμε τα πράγματα σε σωστή διάσταση, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας τα ακόλουθα. Αρχικά, όσον αφορά τους ισχυρισμούς για τις λεγόμενες «παραβιάσεις των διεθνών κανονισμών εναέριας κυκλοφορίας» και «παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Κύπρου», θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι οι πτήσεις στον κυρίαρχο εναέριο χώρο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου πραγματοποιούνται με την πλήρη γνώση και άδεια των αρμόδιων αρχών του κράτους, πάνω στις οποίες η κυβέρνηση της Ελληνοκυπριακής Δημοκρατίας στη Νότια Κύπρο δεν έχει δικαιοδοσία ή δικαίωμα να λέει οτιδήποτε.

Η αρχή πολιτικής αεροπορίας της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου είναι ο μόνος αρμόδιος φορέας για την παροχή υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας και αεροναυτικών πληροφοριών εντός του εθνικού της εναέριου χώρου και οι ειδοποιήσεις προς αερομεταφορείς εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 3 της Σύμβασης για τη Διεθνή Πολιτική Αεροπορία (Σύμβαση του Σικάγο).

Οι ψευδείς ισχυρισμοί, όπως και στην προαναφερθείσα επιστολή σχετικά με τη χρήση τουρκοκυπριακών λιμένων, είναι επίσης αβάσιμοι, αφού η κυβέρνηση της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης δεν έχει δικαιοδοσία ή δικαίωμα να έχει αξιώσεις από τη Βόρεια Κύπρο. Επιπλέον, οι ισχυρισμοί αυτοί αγνοούν τις σημερινές πραγματικότητες, δηλαδή την ύπαρξη δύο ανεξάρτητων, αυτοδιοικούμενων κρατών στη νήσο της Κύπρου, όπου κάθε ένα ασκεί κυριαρχία και δικαιοδοσία εντός της αντίστοιχης επικράτειάς του. Όσον αφορά τις ψευδείς δηλώσεις σχετικά με το αεροδρόμιο Ercan στο Βορρά, θα πρέπει να επαναληφθεί ότι το τεχνολογικά αναβαθμισμένο κέντρο ελέγχου της περιοχής Ercan και το αεροδρόμιο της Βόρειας Κύπρου παρέχουν τακτικά, αξιόπιστα και ασφαλή δρομολόγια από το 1977 όταν υπήρξε άρνηση της ελληνοκυπριακής πλευράς την παροχή υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας στο βόρειο τμήμα του νησιού, σύμφωνα με την πολιτική της απομόνωσης του τουρκοκυπριακού λαού. Από τότε όλες οι πτήσεις εντός του κυρίαρχου εναέριου χώρου της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου πραγματοποιήθηκαν με πλήρη γνώση και άδεια του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, επί της οποίας έχει πλήρη δικαιοδοσία και έλεγχο.

Επιπλέον, η άδικη απομόνωση που επιβάλλεται στους Τουρκοκύπριους, την οποία η Ελληνοκυπριακή πλευρά επιχειρεί να ενισχύσει μονομερώς σε όλους τους αεροπορικούς και θαλάσσιους λιμένες της Βόρειας Κύπρου και να εμφανίσει ως «παράνομους», παραβιάζει πλήρως το διεθνές δίκαιο και είναι ασυμβίβαστη με την πρόσκληση του τότε ο Γενικός Γραμματέας, Κόφι Ανάν, στην έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας της 28ης Μαΐου 2004 (S / 2004/437), όπου δηλώνει σαφώς ότι «ελπίζω ότι [τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας] όλα τα κράτη να συνεργαστούν τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και σε διεθνείς οργανισμούς για να εξαλείψουν περιττούς περιορισμούς και φραγμούς που έχουν ως αποτέλεσμα την απομόνωση των Τουρκοκυπρίων και την παρακώλυση της ανάπτυξής τους, θεωρώντας ότι η κίνηση αυτή είναι σύμφωνη με τα ψηφίσματα 541 (1983) και 550 (1984)» .

Η νομοθεσία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου για την αεροναυτική ασφάλεια πληροί όλα τα πρότυπα και τις συστάσεις του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, διασφαλίζοντας την αεροπορική ασφάλεια, ρυθμίζοντας όλες τις πτυχές της πολιτικής αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας των αερολιμένων και της διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας. Όλα τα αεροδρόμια στη Βόρεια Κύπρο συμμορφώνονται πλήρως με τα διεθνή πρότυπα και έχουν πραγματοποιηθεί οι αναγκαίες αναβαθμίσεις για να συμβαδίσουν με την αναπτυσσόμενη τεχνολογία. Επιπλέον, ο αριθμός των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας αυξήθηκε ανάλογα με τον αυξανόμενο αριθμό πτήσεων κατά τη διάρκεια των ετών και το κέντρο ελέγχου της περιοχής Ercan βρίσκεται σε τακτική και στενή συνεργασία με το κέντρο ελέγχου της περιοχής της Άγκυρας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής διεξαγωγή όλων των πτήσεων στην περιοχή.

Μόνο το 2019, ο αριθμός των επιβατών που χρησιμοποιούσαν το αεροδρόμιο Ercan ανήλθε σε 4.035.276. Επιπλέον, το 2019, 27.760 αεροπλάνα χρησιμοποίησαν το αεροδρόμιο Ercan για αφίξεις και αναχωρήσεις και 224.898 αεροπλάνα χρησιμοποίησαν τον εναέριο χώρο του Ercan. Από την άποψη αυτή, πρέπει επίσης να τονιστεί ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεσμεύεται να υποστηρίξει τα υψηλότερα πρότυπα στον τομέα της ασφάλειας της αεροναυτιλίας σε πλήρη συμμόρφωση με τη σύμβαση του Σικάγου του 1944 και ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις ελληνοκυπριακές αρχές για αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα.

Αξιοποιώντας την παρούσα ευκαιρία, θα ήθελα να καλέσω την ελληνοκυπριακή πλευρά να σταματήσει μια τέτοια αντιπαραγωγική και ξεπερασμένη ρητορική και να την υπενθυμίσει ότι ο ομόλογός της είναι και ήταν ανέκαθεν η τουρκοκυπριακή πλευρά και όχι η Τουρκία. Θα ήμουν ευγνώμων αν η παρούσα επιστολή μπορούσε να κυκλοφορήσει ως έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης, στο σημείο 41 της ημερήσιας διάταξης, και του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Πηγή: Sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση