GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φίλης: H Τουρκία κήρυξε «υβριδικό πόλεμο» στην Ελλάδα - BINTEO

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και εκτελεστικός Πρόεδρος του Διεπιστημονικού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Μελετών "Ιωάννης Καποδίστρ...

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και εκτελεστικός Πρόεδρος του Διεπιστημονικού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Μελετών "Ιωάννης Καποδίστριας" Γιώργος Φίλης, μιλά για την ανάγκη μετουσίωσης σε πράξη των υποσχέσεων της ΕΕ και το μήνυμα προς την Άγκυρα.
"Είναι θετικό σημείο ότι η ευρωπαϊκή ηγεσία των κορυφαίων θεσμών βρέθηκε στον Έβρο και κυρίως όλοι υπογράμμισαν ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης. Αυτό είναι το λεκτικό επίπεδο. Πρέπει να φθάσουμε σε πρακτικά ζητήματα στα οποία θα αποδεικνύουν οι Ευρωπαίοι εταίροι και σύμμαχοι ότι το εννοούν ότι είναι τα σύνορα της Ευρώπης γιατί αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι υβριδικός πόλεμος που έχει κηρύξει η Τουρκία στην Ελλάδα από το 2015 και μετά, το οποίο θα πρέπει εμείς να αντιμετωπίσουμε, γιατί όπως έγραψε η ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ, μιλάμε για παραβίαση της εθνικής ασφάλειας και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση" επεσήμανε ο κ. Φίλης.
Όσον αφορά στην αντίδραση του Ταγίπ Ερντογάν και αν όσα ειπώθηκαν είναι αρκετά για να τον συγκρατήσουν, ανέφερε: "Σε πολιτικό επίπεδο δεν είναι αρκετά, πρέπει να περάσουμε σε πρακτικά μέτρα. Η Ευρώπη πρέπει να παίξει την πολιτική του καρότου και του μαστιγίου".
Δείτε τΟ βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση