GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΟΦ: Μόνο με περιορισμένη ιατρική συνταγή η χορήγηση του PLAQUENIL

Νέο τρόπο στη διάθεση του σκευάσματος PLAQUENIL, που περιέχει την δραστική ουσία χλωροκίνη, αποφάσισε ο ΕΟΦ, μετά από την αυξημένη ζήτηση...

Νέο τρόπο στη διάθεση του σκευάσματος PLAQUENIL, που περιέχει την δραστική ουσία χλωροκίνη, αποφάσισε ο ΕΟΦ, μετά από την αυξημένη ζήτηση που σχετίζεται με τον κορονοϊό. Κατόπιν σημερινής γνωμάτευσης του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων (Ε.Σ.Ε.) του ΕΟΦ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, ο τρόπος διάθεσης του προϊόντος "PLAQUENIL" ορίζεται με "Περιορισμένη ιατρική συνταγή από ειδικό ιατρό. Ιατρική συνταγή φυλασσόμενη επί διετία".
Αίτημα το οποίο ήταν και από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τους ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα ή συστηματικό ερυθηματώδη λύκο, καθώς τις τελευταίες ημέρες διαπίστωσαν πρόβλημα στην απόκτησή του.
«Με αφορμή την πολύ αυξημένη ζήτηση του φαρμάκου PLAQUENIL με την δραστική ουσία υδροχλωροκίνη και τις πιέσεις που δέχονται γιατροί και φαρμακοποιοί για την χορήγηση του, μετά από δημοσιεύματα ότι ίσως βοηθά στην θεραπεία του covid-19, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά , παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την χορήγηση του με συνταγή φυλασσομένη επί διετία όπως έχει γίνει για το TAMIFLU και για τα άλλα αντιϊκα φάρμακα.
Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος πολύ σύντομα να μην μπορούν να προμηθευτούν το παραπάνω σκεύασμα, ασθενείς που το έχουν πραγματική ανάγκη και να διακόψουν την θεραπεία τους με δυσμενή αποτελέσματα για την υγεία τους», ανέφερε το αίτημα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση