GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δούρου: Τα "ξερονήσια" είναι το μοναδικό σχέδιο Μητσοτάκη για το προσφυγικό

Την πολλαπλά καταστροφική απουσία εθνικής συνεκτικής στρατηγικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, στηλίτευσε...

Την πολλαπλά καταστροφική απουσία εθνικής συνεκτικής στρατηγικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, στηλίτευσε σε συνέντευξή της στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή των Αναστασία Γιάμαλη και Γιώργο Παγάνη η Ρένα Δούρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τομεάρχισσα Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης.
«Μπορεί σε πρώτη φάση η κυβέρνηση της ΝΔ να υπέστη μια στρατηγική ήττα σε σχέση με τα κλειστά κέντρα – φυλακές στα νησιά, όμως σε δεύτερη φάση θα επιδιώξει να κάμψει τις αντιστάσεις των τοπικών κοινωνιών και να ικανοποιήσει το ακροδεξιό ακροατήριό της, με την προώθηση των “ξερονησιών”, “σύγχρονων 'Λαζαρέτων' για την επ' αόριστον αναμονή των προσφύγων, μια ιδέα που την έχει ρίξει εδώ και καιρό”. “Όμως σε όλη την ευρωπαϊκή νομοθεσία η κράτηση είναι το έσχατο μέτρο και όχι ο κανόνας, όπως θέλει η ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά.
Τόνισε ότι «η Μόρια έχει αυτουργό και όχι απλά ηθικό για το γεγονός ότι από 5.000 άτομα έφθασε σήμερα στις 25.000 και αυτό δεν το πληρώνουν ο κ. Μηταράκης, ο κ. Μουτζούρης ή οι ψηφοφόροι της ΝΔ αλλά το πληρώνουμε όλοι μας».
Η Ρένα Δούρου παρατήρησε ότι «έχουμε μία κυβέρνηση προβλέψιμη, που τρέχει πίσω από τα γεγονότα, αδυνατώντας να διαβάσει τη μεγάλη εικόνα της γεωπολιτικής κατάστασης στην περιοχή μας, η οποία διέρχεται φάση ανακατατάξεων και ανταγωνισμών μεγάλων και μικρότερων περιφερειακών δυνάμεων».
Εξήγησε ότι είναι απαραίτητη η αποσυμφόρηση των νησιών με την προώθηση των προσφύγων – μεταναστών προς την ενδοχώρα, «Διαφορετικά τροφοδοτείται και νομιμοποιείται η ρητορεία του μίσους και του ρατσισμού».
Τέλος, υπογράμμισε το σοβαρό έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό – μεταναστευτικό “παρά τις πιέσεις του ΔΝΤ και των θεσμών”, θυμίζοντας ότι η κυβέρνηση αυτή παρέδωσε 20 επιτροπές της Αρχής Προσφυγών, για το Β' βαθμό, “που μάλιστα πρέπει να γίνουν άμεσα 30” και μια Υπηρεσία Ασύλου “με 1.200 από 200 υπαλλήλους που την παραλάβαμε”.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση