GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζαχαράκη για κορονοϊό: Με τα παρόντα δεδομένα δεν χρειάζεται παράταση του σχολικού έτους

“Όλες οι αποφάσεις για το κλείσιμο σχολείων έρχονται έπειτα από την υπόδειξη της Ειδικής Επιτροπής, η οποία έχει συσταθεί στο υπουργείο Υ...

“Όλες οι αποφάσεις για το κλείσιμο σχολείων έρχονται έπειτα από την υπόδειξη της Ειδικής Επιτροπής, η οποία έχει συσταθεί στο υπουργείο Υγείας για την προστασία της δημόσιας υγείας για το θέμα του κορονοϊού”, είπε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη, Ιωσήφ Καλαμαράκη και Στεφανία Κασίμη.
“Είναι αυτή η επιτροπή της οποίας επικεφαλής είναι ο κ. Τσιόδρας. Άρα με συνεργασία ΕΟΔΥ, υπουργείου Υγείας και με την κοινή υπουργική απόφαση υπουργείων Υγείας και Παιδείας κλείνει ένα σχολείο. Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι η σταδιακή, τμηματική και η κλιμακωτή εφαρμογή”, σημείωσε η κ. Ζαχαράκη και πρόσθεσε:
“Να ξεκαθαρίσουμε ότι όλα αυτά τα σχολεία που κλείνουν δεν έχουν κρούσμα μέσα. Δεν σημαίνει δηλαδή ότι για να κλείσει το σχολείο, υπάρχει κρούσμα στο κάθε σχολείο, υπάρχει όμως πιθανότητα επαφής με κρούσμα και αυτό το κάνει χαμηλού ρίσκου ή υψηλού ρίσκου... Οι ειδικοί έχουν ξεκαθαρίσει ότι όταν πρόκειται για ένα σχολείο που υπάρχει πιθανότητα επαφής με κρούσμα τότε είναι το συγκεκριμένο σχολείο που κλείνει και δεν χρειάζεται να κλείσει κάποιο που είναι όμορο ή μπορεί και να μοιράζεται καθηγητές”.
Ερωτηθείσα εάν συζητούνται τα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και κατά πόσο είναι έτοιμα τα σχολεία για αυτό, η υφυπουργός Παιδείας απάντησε μεταξύ άλλων: “Είναι αλήθεια ότι συζητάμε... Χθες κάναμε και μία συνάντηση με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, πάρα πολύ φορείς έρχονται και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για να υπάρχουν δυνατότητες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Δεν είναι εύκολο εγχείρημα, γιατί δεν είμαστε σίγουροι και για την τεχνολογική επάρκεια σε κάθε σπίτι, εάν έχουν όλα τα παιδάκια υπολογιστή. Θα πρέπει εμείς να μεριμνούμε για το σύνολο του πληθυσμού. Αλλά, σίγουρα εμείς θα έχουμε τις δυνατότητες τις τεχνολογικές έτσι ώστε να υπάρχει η πρόσβαση στο υλικό και μακάρι να δοθεί η δυνατότητα για τη διάδραση. Είναι δύσκολο εγχείρημα, δεν θα ήθελα να δώσω τόνους αισιοδοξίας για κάτι το οποίο ούτως ή άλλως και λόγω επάρκειας του τεχνολογικού εξοπλισμού σε κάθε σπίτι, είτε της αδυναμίας να λειτουργήσει ένα σύστημα το οποίο να έχει τη συστηματικότητα της δια ζώσης εκπαίδευσης, θα πρέπει όλα αυτά να γίνονται πολύ συστηματικά και υπεύθυνα”.
“Με τα παρόντα δεδομένα δεν χρειάζεται παράταση του σχολικού έτους... Υπάρχει υπουργική απόφαση που είναι εν ισχύ, έχει ήδη φύγει εγκύκλιος μου από τον Ιανουάριο που μας περιγράφει με σαφήνεια τα σχολεία μέχρι 15 μέρες πώς μπορούν να κάνουν τον επαναπροσδιορισμό του προγράμματος και να κερδίσουν ώρες με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων και όταν είναι πάνω από 15 μέρες υπάρχει εισήγηση του περιφερειακού διευθυντή για το τι κάνουμε. Άρα, υπάρχουν τα μέτρα τουλάχιστον με τα δεδομένα και τα χρονικά διαστήματα που είναι τώρα τα σχολεία μας κλειστά . Για αυτό και εμείς δουλεύουμε και τα σενάρια για όλες τις περιπτώσεις. Τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν επιβάλλουν κάποια αλλαγή στο σχολικό έτος ως έχει, ούτε και στις Πανελλαδικές εξετάσεις”, ανέφερε η κ. Ζαχαράκη.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση