GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαρίτσης: Η λογική που ακολουθεί η Ιερά Σύνοδος είναι πολύ επικίνδυνη

"Ο κορονοϊός είναι το αποκλειστικό θέμα συζήτησης παγκοσμίως όχι μόνο στην Ελλάδα, νομίζω αυτό που απαιτείται από όλους είναι υπευθυ...

"Ο κορονοϊός είναι το αποκλειστικό θέμα συζήτησης παγκοσμίως όχι μόνο στην Ελλάδα, νομίζω αυτό που απαιτείται από όλους είναι υπευθυνότητα και σύνεση στις δύσκολες και απρόσμενες εξελίξεις" δήλωσε στον Realfm 97,8 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα είπε ότι "και οι δικές μας προσπάθειες συντείνουν στο να ενισχυθεί το σύστημα υγείας και με τις αναγκαίες προσλήψεις, υπενθυμίζω υπήρχε πρόγραμμα προσλήψεων που είχε ανακοινωθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέρσι για μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ, το οποίο πρέπει έστω και τώρα να προχωρήσει και να υλοποιηθεί. Μιλήσαμε για τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής, η οποία θα προκηρύξει 4000 νέες θέσεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών και 1000 επαγγελματιών υγείας. Όπως και επίσης η οικονομική ενίσχυση του προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας, αυτό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι απολύτως ανεπαρκές, τα 15 εκατ. ευρώ, από ότι λένε και οι ειδικοί, τουλάχιστον ένα δεκαπλάσιο ποσοστό θα χρειαστεί για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες το επόμενο διάστημα και η δημιουργία ειδικών μονάδων νοσηλείας και η αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση αυτής της επιδημίας. Αναγκαίο να υπάρξουν οι ενέσεις και οι οικονομικές και με προσωπικό ώστε να αντιμετωπίσει το σύστημα υγείας τις πολύ μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά του".
"Πολύ σημαντικό είναι τι θα γίνει με την οικονομία. Η ελληνική οικονομία παρά το ότι άφησε πίσω τα μνημόνια, είναι μια εύθραυστη οικονομία και πρέπει να υπάρξουν μέτρα θωράκισης της απέναντι στις επιπτώσεις μιας παγκόσμιας κρίσης, όπως είναι η κρίση του κορονοϊού. Μέτρα δημοσιονομικά και αναπτυξιακά. Κατά τη γνώμη μας η σημερινή κρίση επιβεβαιώνει πόσο σημαντικό ήταν αυτό που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πώς θωράκισε την ελληνική οικονομία με την διευθέτηση του χρέους αλλά και με τη δημιουργία του μαξιλαριού ασφαλείας, το οποίο αυτή τη στιγμή μας δίνει τη δυνατότητα να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια παγκόσμια κρίση που απειλεί ακόμα και τις πιο ισχυρές οικονομίες του πλανήτη, όχι μόνο τη δική μας" σημείωσε.
"Ορθώς ελήφθησαν τα μέτρα για τα σχολεία. Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου είναι μια εξέλιξη που είναι ανησυχητική και επικίνδυνη ειδικά σε αυτές τις συνθήκες, από εκεί και πέρα για εμάς αυτό που είναι κρίσιμο, είναι τι κάνει η Πολιτεία. Από την Κυβέρνηση έχουν εισπράξει μόνο σιωπή απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις και σε όλη την ιστορία με την Εκκλησία και τα θέματα της μετάληψης και της συγκέντρωσης των πιστών στους ναούς. Η Πολιτεία οφείλει σε τέτοια ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προστασία της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού συνόλου να αφήνει στην άκρη μικροκομματικές σκοπιμότητες και να θέτει όλους προ των ευθυνών τους" τόνισε.
"Νομίζω ότι η λογική που ακολουθεί η Ιερά Σύνοδος είναι πολύ επικίνδυνη, είναι πιο επικίνδυνο ότι η κυβέρνηση επισήμως δεν παίρνει θέση σε αυτό το ζήτημα" υπογράμμισε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση