GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαζική αποστολή SMS σε πρόσφυγες και μετανάστες από την κυβέρνηση - Τι αναφέρει

Η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην αποστολή SMS-μηνυμάτων, προκειμένου να ενημερωθούν όσοι προσπαθούν να φτάσουν στα ελληνικά σύνο...

Η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην αποστολή SMS-μηνυμάτων, προκειμένου να ενημερωθούν όσοι προσπαθούν να φτάσουν στα ελληνικά σύνορα εξαιτίας των ψευδών ειδήσεων που έχουν διαδοθεί τις τελευταίες ημέρες. «Μην αποπειραθείτε να περάσετε παράνομα τα ελληνικά σύνορα» γράφει μεταξύ άλλων το μήνυμα.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές: «Η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα πρόσφορα μέσα για την ενημέρωση των ανθρώπων που παρακινούμενοι από fake news κινούνται ή συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία των ανατολικών μας συνόρων. Σε αυτό το πλαίσιο αξιοποιούμε τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων στα σύνορα ώστε να ενημερωθούν οι συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες.
Προσθέτουν ότι χιλιάδες ξένα κινητά που βρίσκονται κοντά στην περιοχή λαμβάνουν τα παρακάτω μηνύματα καθώς πλησιάζουν τα σύνορα: «Από την Ελληνική Δημοκρατία: Η Ελλάδα αυξάνει τα μέτρα φύλαξης των συνόρων στο μέγιστο βαθμό. Μην αποπειραθείτε να περάσετε παράνομα τα ελληνικά σύνορα».


Εισαγγελική παρέμβαση για ψευδές δημοσίευμα για τις Καστανιές
Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσε δημοσίευμα ιστοσελίδας, το οποίο διαψεύστηκε, για την κατάσταση στις Καστανιές. Το επίμαχο κείμενο είχε τίτλο "Καστανιές: οικογένειες στέλνουν γυναίκες και παιδιά στα μετόπισθεν για καλό και για κακό" και αποτέλεσε αφορμή για εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης .
Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να ερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων καθώς μετά την επίμαχη ανάρτηση υπήρξε δήλωση διάψευσης του δημάρχου Ορεστιάδας. Η παραγγελία του κ. Ιωαννίδη για τη διενέργεια της έρευνας δόθηκε στην Κρατική Ασφάλεια Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση