GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Τα γηροκομεία εκπέμπουν SOS - Τα μέτρα προστασίας και τα αιτήματα των εργαζομένων

Βραδυφλεγή βόμβα αποτελεί ο κορονοϊός για τις περίπου 300 Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων δυναμικότητας έως και 30.000 κλινών, που λειτ...

Βραδυφλεγή βόμβα αποτελεί ο κορονοϊός για τις περίπου 300 Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων δυναμικότητας έως και 30.000 κλινών, που λειτουργούν στη χώρα μας. Στην περίπτωση που ο νέος κορονοϊός εισβάλλει στα γηροκομεία θα εκτυλιχθεί μια τραγωδία άνευ προηγουμένου δεδομένου ότι οι ηλικιωμένοι είναι πρώτοι στη λίστα των θυμάτων της πανδημίας.

Όπως τονίζει στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΠΕΜΦΗ), Στέλιος Προσαλίκας "στις δομές αυτές φιλοξενούνται περί τους 25.000 ηλικιωμένους ενώ γι' αυτούς απασχολούνται 25.000 εργαζόμενοι". Ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Στο πλαίσιο αυτό αναστέλλονται ομαδικές δραστηριότητες στις μονάδες, ενώ επιβάλλεται η καθολική απαγόρευση επισκεπτηρίου παρά μόνο για ιατρικούς λόγους ή ανθρωπιστικούς λόγους και από άτομα που δεν έχουν κανένα σύμπτωμα. Ακόμη όμως και στις περιπτώσεις αυτές η είσοδος πρέπει να γίνεται με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Ο ΕΟΔΥ εξέδωσε και οδηγίες για τους εργαζομένους στις μονάδες. Ειδικότερα, το προσωπικό θα πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση για πιθανή εμφάνιση συμπτωμάτων συμβατών με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος και να μετρά καθημερινά τη θερμοκρασία του πριν από την έναρξη της βάρδιάς του. Στην περίπτωση λοίμωξης ή σε περίπτωση επαφής με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι κρίσιμο να απομακρυνθούν από την εργασία τους. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην αναγκαία χρήση προστατευτικού υλικού και ειδικότερα στη χρήση χειρουργικής μάσκας καθ' όλη τη διάρκεια που βρίσκονται στις δομές φιλοξενίας. Ο πρόεδρος της ΠΕΜΦΗ τονίζει ότι έχουν αιτηθεί οι εργαζόμενοι στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, όπως και στα νοσοκομεία να έχουν προτεραιότητα στα τεστ. "Προς το παρόν όταν καλούμε τον ΕΟΔΥ για πιθανή περίπτωση κρούσματος σε εργαζόμενο, η απάντηση είναι να παραμείνουν σπίτι τους" σημειώνει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση