GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάσχα 2020: Πότε θα φτάσει το Άγιο Φως στην Ελλάδα - Η διαδικασία μεταφοράς του από τα Ιεροσόλυμα

Γύρω στις έξι το απόγευμα αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα από τα Ιεροσόλυμα το 'Αγιο Φως, εκτίμησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας...

Γύρω στις έξι το απόγευμα αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα από τα Ιεροσόλυμα το 'Αγιο Φως, εκτίμησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης. Παράλληλα, επανέλαβε ότι φέτος δεν θα διανεμηθεί ούτε σε πιστούς ούτε σε ναούς λόγω κορονοϊού, σημειώνοντας πως αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας.

«Η φετινή συγκυρία δεν μας επιτρέπει να υποδεχθούμε το 'Αγιο Φως με τη λαμπρότητα και τις τιμές που του αρμόζουν» και επισήμανε ότι «καταφέραμε μετά από συντονισμένες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών με τις ισραηλινές αρχές να έρθει το 'Αγιο Φως κανονικά», είπε ο κ. Βλάσης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Περιγράφοντας αναλυτικά τη διαδικασία μεταφοράς του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα, ο κ. Βλάσης ανέφερε ότι από την Ελλάδα θα μεταβούν στο Ισραήλ με αεροπλάνο της Aegean μόνο ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Δαμιανός και ένας βοηθός του. Όπως εξήγησε, μόλις φθάσουν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου κ. Δαμιανός θα παραλάβει στα σκαλιά του αεροπλάνου το 'Αγιο Φως από τον Έλληνα πρόξενο στα Ιεροσόλυμα, τον κ. Σοφιανόπουλο, ο οποίος θα το μεταφέρει από τον Πανάγιο Τάφο με αυτοκίνητο του ελληνικού προξενείου, ενδεχομένως με κάποια συνοδεία της ισραηλινής αστυνομίας. Έπειτα το αεροσκάφος θα αναχωρήσει για το Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου θα το υποδεχθούν σε μια λιτή υποδοχή ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Βλάσης και ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος. Στην υποδοχή του Αγίου Φωτός θα παραβρεθούν συνολικά, με την μπάντα και το άγημα, 17 άτομα.

Από το αεροδρόμιο το 'Αγιο Φως θα μεταφερθεί απευθείας και θα φυλαχθεί στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, στην Πλάκα και δεν θα διανεμηθεί σε πιστούς και σε ναούς.

Καταληκτικά, ο υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ευχή του χρόνου τέτοιο καιρό να μπορέσει η ελληνική αποστολή να βρίσκεται κανονικά στα Ιεροσόλυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση