GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάσχα 2020: Γιατί δεν αποφασίστηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων

Εδώ και αρκετές ημέρες υπήρχαν διάφορα σενάρια για επέκταση των μέτρων περιορισμού ενόψει του Πάσχα. Μεταξύ άλλων, υπήρξε εκείνο που ...

Εδώ και αρκετές ημέρες υπήρχαν διάφορα σενάρια για επέκταση των μέτρων περιορισμού ενόψει του Πάσχα. Μεταξύ άλλων, υπήρξε εκείνο που έκανε λόγο για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων για δύο 24ωρα, η αναστολή επιλογών εξόδου (όπως η επιλογή 6 στη βεβαίωση μετακίνησης τύπου Β, που αφορά σε μετακίνηση για σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου) , αλλά και το χειρόφρενο για το ίδιο χρονικό διάστημα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Όπως αναφέρει η Καθημερινή τα μέτρα εξετάστηκαν όλα, ένα προς ένα και την Τετάρτη-και με δεδομένη τη χαμηλή εξάπλωση του κορονοϊού προκρίθηκε η άποψη να μην υπάρξει απολύτως κανένας επιπλέον περιορισμός, λόγω της κόπωσης που έχουν ήδη οι πολίτες.

Ωστόσο. η μεγάλη κίνηση στους δρόμους τα τελευταία 24ωρα και οι μετρήσεις βάσει των οποίων ένας στους δέκα δήλωνε ότι δεν προτίθεται να εφαρμόσει τα μέτρα, θορύβησε το Μαξίμου και οδήγησε στην απόφαση για λήψη νέων μέτρων. «Προκειμένου να προασπίσουμε την προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας και να διαφυλάξουμε το μέχρι σήμερα αποτέλεσμα, είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε τα επιπλέον μέτρα που ουσιαστικά απαντούν στην πρόθεση και ανευθυνότητα του 1 στους 10, που δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης», δήλωσε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, το πρόστιμο των 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση επεκτείνεται σε όλη τη χώρα και άρα και εντός του ίδιου νομού, ενώ μέχρι τώρα ίσχυε μόνο για υπεραστική μετακίνηση. Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τον διπλασιασμό των προστίμων για τις άσκοπες μετακινήσεις, από τις 21:00 το Μεγάλο Σάββατο έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα, Επίσης, εκτός από το πρόστιμο των 300 ευρώ, θα αφαιρούνται και οι πινακίδες κυκλοφορίας. Ειδικά για τις μετακινήσεις που αφορούν στην παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη (κωδικός Β4), οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί σε όλη τη χώρα, σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται αποκλειστικά και μόνο με δύο άτομα ανά όχημα. Καταχρηστική χρήση του Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση