GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το 24ωρο του Κυριάκου Μητσοτάκη την εποχή του κορονοϊού - Ποια βιβλία διαβάζει και ποια σειρά βλέπει

Σε «αίθουσα πολέμου» μετατράπηκε εν μία νυκτί το Μέγαρο Μαξίμου. Στο νεοκλασικό κτίριο της Ηρώδου Αττικού επιβεβαιώνεται αυτή την περίοδο...

Σε «αίθουσα πολέμου» μετατράπηκε εν μία νυκτί το Μέγαρο Μαξίμου. Στο νεοκλασικό κτίριο της Ηρώδου Αττικού επιβεβαιώνεται αυτή την περίοδο η περίφημη σχετικότητα του χρόνου. Διατηρώντας για τον εαυτό του τις αμετακίνητες συνήθειες της πρωινής γυμναστικής, της ανάγνωσης των εφημερίδων και των πρώτων reports , ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινάει αυτό που έχει καθιερωθεί ως «μάχη του κορονοϊού» στις 8.30 με τον πρωινό καφέ. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα Σαββατοκύριακο", δια ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη συγκεντρώνονται ο διευθυντής του γραφείου του Γρηγόρης Δημητριάδης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, οι στενοί συνεργάτες του από τη Βουλή (Μιχάλης Μπεκίρης και Γιώργος Μυλωνάκης), το επικοινωνιακό επιτελείο και ο Έρικ Παρκς, που έχει τρέξει την καμπάνια των βίντεο για τον κορονοϊό. Ακολουθεί στις 9.30 η τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στην οποία είναι παρόντες οι γενικοί γραμματείς, ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Στη συνέχεια γίνονται τηλεδιασκέψεις με διάφορα υπουργεία. Όλοι γνωρίζουν ότι ο Πρωθυπουργός είναι διαθέσιμος σε εβδομαδιαία βάση 24 ώρες το 24ωρο. «Έχουμε χάσει την αίσθηση του χρόνου» λέει ο ίδιος. «Δεν υπάρχουν Σάββατα, δεν υπάρχουν Κυριακές. Υπάρχει μόνο μια καθημερινή ρουτίνα, η οποία αναπόφευκτα περιστρέφεται γύρω από την προσήλωση στην αντιμετώπιση του κορονοϊού».
Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, η αίσθηση που μεταδίδει προς τους συνεργάτες του είναι ενός ανθρώπου με αυτοέλεγχο, που γνωρίζει τη μεγάλη εικόνα, αλλά επιλέγει να οργανώνει τον χρόνο του σε βάθος σε 48ώρου. Πίσω από το γραφείο του συγκεντρώνει όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα. Προσφεύγει ο ίδιος σε πηγές ενημέρωσης για να διαμορφώσει εικόνα. Από τα αναγνώσματα της περιόδου ξεχωρίζει το “Epidemics and society” του Φρανκ Σνόουντεν όπου ο καθηγητής ιστορίας της Ιατρικής περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι επιδημίες όχι μόνο την επιστήμη, αλλά και τη θρησκεία, την τέχνη και τον πόλεμο. Η ροή πληροφόρησης, από διεθνείς επιστήμονες για τις νεότερες δοκιμές φαρμάκων και τις επιδημιολογικές καμπύλες, οι συζητήσεις μέσω skype με Ευρωπαίους πολιτικούς και οικονομικούς αναλυτές, είναι συνεχείς. Όπως και οι δίαυλοι με τον κ. Τσιόδρα και τον κ. Χαρδαλιά.
Λίγο πιο νωρίς, λίγο πιο αργά, ανάλογα με τις υποχρεώσεις του το βράδυ ο Πρωθυπουργός επιστρέφει στο σπίτι, όπου αυτή την περίοδο βρίσκεται συγκεντρωμένη η οικογένειά του , καθώς έχει επιστρέψει από τη Βοστώνη ο γιος του Κωνσταντίνος και από το Λονδίνο η κόρη του, Σοφία. «Σε προσωπικό επίπεδο, το μόνο καλό αυτής της κατάστασης είναι ότι καθόμαστε κάθε βράδυ μαζί όλη η οικογένεια. Εγώ, η Μαρέβα και τα τρία παιδιά μας. Είχαμε καιρό να περάσουμε τόσο χρόνο μαζί» λέει ο κ. Μητσοτάκης. Η λίστα του Πρωθυπουργού για το «Μένουμε σπίτι» περιλαμβάνει βιβλία που περίμεναν τη σειρά τους – ένα από αυτά, το «Blueprint: the evolutionary origins of a good society”του N.Christakis, με τον ο οποίο ο Πρωθυπουργός συνομίλησε μέσω Skype, αλλά και τηλεοπτικές σειρές. Η Ανάμεσά τους το “Homeland”, η όγδοη και τελευταία σεζόν του οποίου έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Φεβρουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση