GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για τα 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους - Ποιοι θα τα λάβουν

Υπεγράφη τη Μεγάλη Τρίτη και λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η υπουργική απόφαση σχετικά με την χορ...

Υπεγράφη τη Μεγάλη Τρίτη και λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η υπουργική απόφαση σχετικά με την χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους.
Η συγκεκριμένη δράση, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας, αφορά σε περίπου 155.000 άνεργους συμπολίτες μας που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από 1 Απριλίου του 2019 και μετά ενώ η δαπάνη για την δράση προβλέπεται στα 65 εκατ. ευρώ τα οποία θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ.
Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος δήλωσε ότι «σήμερα, η κυβέρνηση προχωράει σε ένα ακόμα σημαντικό μέτρο στήριξης της οικονομικά ευαίσθητης και ευάλωτης κοινωνικής ομάδας των άνεργων συμπολιτών μας και συγκεκριμένα αυτής των μακροχρονίως ανέργων».
«Μετά την αναγκαία αναμόρφωση των προγραμμάτων ανεργίας προς όφελος των πιο αδύναμων, παρέχουμε έκτακτη οικονομική στήριξη σε 155.000 μακροχρόνια ανέργους ύψους 65 εκατ. ευρώ. Απλώνουμε το δίχτυ προστασίας μας από τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού καλύπτοντας, πλέον, περίπου 500.000 άνεργους συμπολίτες μας», ανέφερε ακόμη ο κ. Βρούτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση