GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποια καταστήματα ανοίγουν στις 4 Μαΐου – Με ποιους περιορισμούς θα λειτουργήσουν

Τα καταστήματα τα οποία θα ανοίξουν στις 4 Μαΐου 2020, παρουσίασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανασης. Ο υφυπουργός τόνισε ότι ...

Τα καταστήματα τα οποία θα ανοίξουν στις 4 Μαΐου 2020, παρουσίασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανασης. Ο υφυπουργός τόνισε ότι θα ξεκινήσει η λειτουργία σε βιβλιοπωλεία, οπτικά, καταστήματα με αθλητικό εξοπλισμό, καταστήματα με φυτά, αγορές καταναλωτών, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ (με αυστηρή τήρηση ραντεβού). Επίσης στις 4 Μαΐου ανοίγουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις μόνο για ατομικά αθλήματα.

Επίσης επανεκκινούν τα καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας. Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι είπε επιστρέφουν στην εργασία τους 68.528 εργαζόμενοι και επαγγελματίες από τους 690.000 που μπήκαν σε αναστολή.

Τα άτομα που θα επιτρέπονται στις επιχειρήσεις ανά τετραγωνικά είναι:

Έως 20 τμ: 4 άτομα

Από 20 ως 100: 4+1 ανά 10 τμ

Άνω των 100: 12+1 ανά 15 τμ για τα 100 τμ

Η έναρξη λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων θα είναι στις 10:00 για να αποφεύγεται ο συνωστισμός, με διευρυμένο ωράριο κατά περίπτωση. Η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο από το προσωπικό όσο και από τους πελάτες.

Στα κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, ΚΤΕΟ, το ωράριο απελευθερώνεται από 7.00 το πρωί μέχρι 10.00 το βράδυ. Συγκεκριμένα στα κομμωτήρια απαιτείται απόσταση μεταξύ θέσεων 2 μέτρα, και οι πελάτες θα προσέρχονται κατόπιν ραντεβού.

Οι λαϊκές αγορές θα συνεχίσουν να λειτουργούν στο 50% της χωρητικότητάς τους. Παραμένει το μέτρο για απόσταση πέντε μέτρων ανάμεσα σε πάγκους των παραγωγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση