GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Στους 60 οι νέοι θάνατοι στο Μεξικό

Οι υγειονομικές αρχές του Μεξικού γνωστοποίησαν χθες Παρασκευή ότι κατέγραψαν το προηγούμενο 24ωρο 60 θανάτους εξαιτίας της ασθένειας...

Οι υγειονομικές αρχές του Μεξικού γνωστοποίησαν χθες Παρασκευή ότι κατέγραψαν το προηγούμενο 24ωρο 60 θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 και 578 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, γεγονός που σημαίνει ότι τα θύματα ανέρχονται πλέον σε 546 και οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί σε 6.875.

Ωστόσο, ο μεξικανός υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ εκτιμά ότι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί είναι πολλαπλάσιος αυτού που έχει επιβεβαιωθεί και ανακοινωθεί επίσημα. Ο Λόπες-Γκατέλ είπε το βράδυ της Πέμπτης ότι υπολογίζει πλέον, με βάση κυβερνητικά μοντέλα, ότι περίπου 56.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί αλλά είτε δεν παρουσιάζουν συμπτώματα ή δεν έχει γίνει διάγνωση.

Βοήθεια από τις ΗΠΑ

Ο μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε εξάλλου χθες ότι ο αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ του υποσχέθηκε βοήθεια, παρότι είναι οι ΗΠΑ η χώρα που υφίσταταο το πιο βαρύ πλήγμα στον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας.

Ο Λόπες Ομπραδόρ εξήγησε ότι ο Τραμπ του τηλεφώνησε για να συζητήσουν το μεξικανικό αίτημα να επιτραπεί η αγορά 10.000 συσκευών για τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής ασθενών και 10.000 μόνιτορ, συσκευών που ελέγχουν το επίπεδο του οξυγόνου και της αρτηριακής πίεσης ασθενών, από τις ΗΠΑ.

Το μεξικανικό αίτημα, που υποβλήθηκε πριν από μία εβδομάδα, καταγράφηκε την ώρα που οι κυβερνήσεις όλου του κόσμου έχουν αποδυθεί σε σκληρό ανταγωνισμό για να αποκτήσουν τον διαθέσιμο ιατρικό εξοπλισμό και τα διαθέσιμα μέσα ατομικής προστασίας εν μέσω πανδημίας.Ο Τραμπ «μου υποσχέθηκε ότι ως το τέλος του μήνα θα έχουμε 1.000 αναπνευστήρες και κατόπιν θα μπορέσουμε να αγοράσουμε κι άλλους διότι δεν υπάρχει περιορισμός για τη χώρα μας ως προς την αγορά εξοπλισμού από τις ΗΠΑ», διαβεβαίωσε ο Λόπες Ομπραδόρ μέσω Twitter.

Ο βετεράνος ηγέτης της μεξικανικής αριστεράς, γνωστός και ως ΑΜΛΟ, από το ακρώνυμο του ονοματεπωνύμου του, είδε στην υπόσχεση του ομολόγου του μια «χειρονομία αλληλεγγύης». «Αναφέρθηκα στην πιθανότητα να συναντηθούμε τον Ιούλιο ή τον Ιούλιο για να του εκφράσω προσωπικά την ευγνωμοσύνη μας», πρόσθεσε ο Λόπες Ομπραδόρ, που ανέλαβε την εξουσία το 2018 και δεν έχει συναντηθεί με τον ένοικο του Λευκού Οίκου μέχρι σήμερα. Δεν διευκρίνισε αν ή τι του απάντησε ο Ρεπουμπλικάνος.

Προσκλητήριο στους απόμαχους

Ο Λόπες Ομπραδόρ απηύθυνε νωρίτερα χθες έκκληση στα στελέχη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που έχουν πάρει σύνταξη και είναι ηλικίας 60 ως 65 ετών να επιστρέψουν στη δουλειά για να προσφέρουν φροντίδες σε ασθενείς που δεν έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, ώστε να βοηθήσουν να αποδεσμευθούν γιατροί, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες καθώς η πανδημία εξαπλώνεται.

Ο μεξικανός πρόεδρος εκτίμησε πως οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες η υγεία των οποίων είναι καλή και θα μπορούσαν να καλύψου θέσεις είναι περίπου 20.000.

«Υπολογίζουμε ότι ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία θα αυξηθεί, όπως η ανάγκη εισαγωγών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», εξήγησε ο Λόπες Ομπραδόρ, εκφράζοντας την ελπίδα πως θα ανταποκριθούν περίπου είκοσι χιλιάδες απόμαχοι επαγγελματίες του κλάδου της υγείας και αυτό θα επιτρέψει να καλυφθούν οι πολύ αυξημένες ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση