GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παιδίατρος από την Νέα Υόρκη: Πιθανότατα το 80% των παιδιών έχουν κορονοϊό - ΒΙΝΤΕΟ

Τα περισσότερα παιδιά στη Νέα Υόρκη κατά πάσα πιθανότητα έχουν ήδη κορονοϊό και λειτουργούν ως μέσα μετάδοσης της ασθένειας, σύμφωνα ...

Τα περισσότερα παιδιά στη Νέα Υόρκη κατά πάσα πιθανότητα έχουν ήδη κορονοϊό και λειτουργούν ως μέσα μετάδοσης της ασθένειας, σύμφωνα με μια Νεοϋορκέζα παιδίατρο.

Η Dr. Dyan Hes συμβουλεύει τους γονείς να υποθέτουν ότι τα παιδιά τους είναι φορείς του κορονοϊού ακόμη κι όταν έχουν έστω κάποιοι ήπιο σύμπτωμα της νόσου. "Πιστεύω ότι πιθανότατα το 80% των παιδιών έχουν κορονοϊό. Δεν κάνουμε τεστ στα παιδιά. Είμαι στη Νέα Υόρκη και δεν μπορώ να κάνω τεστ στους ασθενείς μου" δήλωσε η Hes σε συνέντευξή του στο CBS Νews.

“Και πρέπει να υποθέτουμε αν είναι άρρωστα ότι έχουν κορονοϊό. Τα περισσότερα όμως παιδιά, περίπου το 80%-90% είναι ασυμπτωματικά" πρόσθεσε.

Ο αριθμός των παιδιών που έχουν κολλήσει παραμένει άγνωστος ακριβώς γιατί η πλειοψηφία παραμένει ασυμπτωματική. "Άρα, τα νούμερα είναι εντελώς λάθος. Η θνητότητα νομίζω είναι κάτω από 0,5% για τα παιδιά που πάσχουν" τόνισε. "Πρέπει να θυμάστε ότι χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν από γρίπη κάθε χρόνο. Αυτός ο ιός είναι πιο ελαφρύς για τα παιδιά" αναφέρει. Ο μεγάλος κίνδυνος είναι ότι τα παιδιά μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε πιο ευπαθείς ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι. “Το πρόβλημα με τα παιδιά είναι ότι μεταδίδουν τον ιό ακόμα κι όταν δεν βλέπουμε συμπτώματα, ήταν το μεγαλύτερο λάθος μας ότι δεν κλείσαμε τα σχολεία όταν έπρεπε. Τα παιδιά πέρασαν τον ιό στους δασκάλους, που αρκετοί από αυτούς είναι μεγάλοι σε ηλικία ή έχουν χαμηλό ανοσοποιητικό".

“Κάνουμε 0 τεστ σε παιδιά. Δεν έχει γίνει ούτε μία εξέταση. Έχω ασθενείς, οι γονείς των οποίων έχουν COVID-19. Δεν τους έκαναν τεστ γιατί τα παιδιά αναρρώνουν και δεν έχουν διαθέσιμα τεστ" υπογράμμισε η γιατρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση