GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπράιαν Ντένεχι: Πέθανε στα 81 του ο σπουδαίος ηθοποιός του Χόλιγουντ

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών άφησε το βράδυ της Τετάρτης ο Μπράιαν Ντένεχι. Την είδηση του θανάτου του σπουδαίου ηθοποιού...

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών άφησε το βράδυ της Τετάρτης ο Μπράιαν Ντένεχι. Την είδηση του θανάτου του σπουδαίου ηθοποιού ανακοίνωσε η ίδια η κόρη του, Ελίζαμπεθ, προσθέτοντας πως ο πατέρας της πέθανε από φυσικά αίτια και όχι από κορονοϊό.

Ο Μπράιαν Ντένεχι είχε διαγράψει πλούσια πορεία για 40 και πλέον χρόνια σε κορυφαίες τηλεοπτικές παραγωγές. Ανάμεσά τους το Tommy Boy, το Coocon, το Rambo ενώ πρωταγωνίστησε και στη Δυναστεία.

Ο Ντένεχι γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου του 1938 στο Μπρίτζπορτ της πολιτείας Κονέκτικατ. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση την είχε σχετικά αργά, το 1977 στην ταινία «Looking for Mr. Goodbar». Στη συνέχεια, τo 1982, υποδύθηκε με εξαιρετική πειστικότητα τον βίαιο αστυνομικό που κυνηγάει τον Σιλβέστερ Σταλόνε στο «Ράμπο: Πρώτο Αίμα».

Το 1983 πρωταγωνίστησε στο θρίλερ «Έγκλημα στο Γκόρκυ Παρκ» του Μάικλ Άπτεντ δίπλα στους Γούλιαμ Χαρτ και Λι Μάρβιν. Στο θρίλερ «Θανατηφόρα Εφέ» (1986) είχε πρωταγωνιστικό ρόλο δίπλα στον Μπράιαν Μπράουν.

Μια από τις γνωστότερες του εμφανίσεις ήταν το 1987 στην ταινία «Η Κοιλιά του Αρχιτέκτονα» του Πίτερ Γκρίναγουεϊ όπου υποδύθηκε τον βαριά άρρωστο μελλοθάνατο αρχιτέκτονα Κράκλαϊτ. Το 2005 εμφανίστηκε στο θεατρικό έργο «Ο θάνατος του εμποράκου» στο Lyric Theatre του Λονδίνου.

Ο Ντένεχι παντρεύτηκε για πρώτη φορά το 1959 την Τζούντιθ Σεφ. Αφού πήρε διαζύγιο το 1974, παντρεύτηκε ξανά το 1988 την Τζένιφερ Άρνοτ. Είχε τρία παιδιά από τον πρώτο του γάμο. Η κόρη του Ελίζαμπεθ Ντένεχι είναι επίσης ηθοποιός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση